Meny

Ukrainasituasjonen - nyttig info

Krigen i Ukraina er alvorlig og skremmende. Menneskeliv går tapt, familier er på flukt og et skjørt demokrati er under angrep. Både krigen og de omfattende sanksjonene får konsekvenser for finansmarkedene og for trussel- og sikkerhetsbildet i Europa. På denne siden oppdaterer vi løpende med informasjon fra banken, som har relevans til situasjonen i Ukraina.

Internasjonal kortbetaling

Produkter og tjenester basert på Visa, som sanksjonerte russiske og hviterussiske banker har stått for, vil ikke fungere. Kortbetalinger basert på Visa vil ikke fungere i sanksjonerte territorier som Russland og Hviterussland.

Ekstra overvåkenhet i en spent situasjon

Som følge av krigen i Ukraina har både USA (åpnes i nytt vindu) og Storbritannia (åpnes i nytt vindu)  anbefalt at virksomheter øker sin overvåkenhet i cyber-domenet. Norske myndigheter har ikke enda fulgt opp denne anbefalingen enda, men Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gode anbefalinger som virksomheter kan vurdere. I Ukraina har vi sett at det man antar er russiske aktører bruker såkalt "wiper"-programvare som uten videre sletter informasjon og ødelegger systemer. Formålet virker å være å skape så mye skade som mulig for virksomhetene som rammes. Vi oppfordrer alle til å være ekstra oppmerksomme på elektroniske henvendelser i en periode fremover.

Åsmund Myklevoll og Eldri Tofte gir deg sikkerhetstips for trygg ferdsel på nett

Tips rundt sikkerhet og trygg ferdsel på nett nå

Krigen i Ukraina har gjort mange usikre på hvordan nåværende sikkerhetsbildet ser ut, også når det gjelder ferdsel på nett. Åsmund Myklevoll er sikkerhetsansvarlig i banken og kommer her med en uttalelse rundt nettopp dette:

Illustrasjon av Oslo Børs sine opp- og nedturer siden 1997

Fondssparing i nedgangstider

Det er i perioder tøffere å være fondssparer, enten det er på grunn av pandemier eller krig. Ikke glem at du sparer langsiktig!