Sparebanken Sørs nye studentblogger

  •  

Jeg er en sørlandsjente i Oslo, som har tatt fatt på mitt andre studieår i hovedstaden.

De neste månedene skal jeg dele mine økonomiske studenttips på bloggen til Sparebanken Sør. 

Mitt navn er Kristine, jeg er 19 år og er har vokst opp i byen jeg personlig tror må være Norges fineste - Kristiansand. Jeg har nettopp satt i gang med andre året av en bachelor i Latinamerikastudier på Universitetet i Oslo.

Jeg vet at du, på lik linje med alle mennesker jeg møter, nå spør deg selv «Hva i all verden er latinamerikastudier?!» Jo, altså du vet det enorme kontinentet som ligger under USA som Trump ville stenge ute med muren sin? (Jeg håper virkelig du skjønner hva jeg snakker om nå, hvis ikke foreslår jeg at du tar deg en titt i et atlas.) Det er studiet som tar for seg litt av alt som har med det å gjøre. Et rimelig stort fagfelt med andre ord, men det er skikkelig interessant! Lover.

Sett bort i fra det faktum at jeg er en av få i Norge som har valgt å studere noe så sært, liker jeg å tro at jeg er en ganske normal student. Jeg bor alene i en knøttliten leilighet på Grünerløkka, har deltidsjobb på en koselig argentinsk/italiensk restaurant rett i nærheten, føler meg ofte ganske fattig, elsker å reise, sløser unødvendig mye tid på TV-serier, trykker alltid på «delta» på arrangementer på Facebook uten å vite om jeg faktisk skal delta, bruker mye tid på å være sosial og kanskje hakket for lite tid på å sitte med nesa i pensumbøkene. Men det er vel normalt?

Ellers er jeg veldig glad i å lage mat, og høydepunktet i uka er når jeg kan gå å surre rundt på alle matbutikkene som ligger rett i nærheten. Med unntak av Meny. Det er bare deprimerende på grunn av all den gode maten i ferskvaredisken jeg ikke alltid kan ta meg råd til. Det første som slo meg da jeg var fersk student i fjor var hvor dyrt «vanlige» matvarer som ost, godteri, fisk og godt brød var. Til tross for at jeg bor alene elsker jeg å invitere venner på middag. Det er alltid hyggelig å spleise på mat som man kan spise sammen!

Jeg elsker å invitere venner på spleisemiddag.

Som studentblogger for Sparebanken Sør ønsker jeg å dele med dere hvordan jeg forsøker å løse de økonomiske utfordringene som oppstår i hverdagen. Jeg tviler på at jeg er den eneste som puster lettet ut når jeg får varsel om at Lånekassen endelig har overført månedens penger. Likevel fascineres jeg alltid over at det faktisk går an å få det til å gå rundt uten å måtte leve på knekkebrød halve måneden.

Jeg har tenkt å komme med generelle sparetips, råd om hvordan lage mat som er både god og billig, tips til hvordan du kan bli flinkere til å prioritere hva du bruker pengene på, eksempler på studentbudsjetter, overlevelsesguide for studenter og tips til aktiviteter og ferier som ikke trenger å ruinere deg. Til tross for at det sies at vi studenter lever under den norske «fattigdomsgrensa» er jeg overbevist om at det er fullt mulig å leve godt som student hvis man bare er litt økonomisk bevisst!

Kristine 

Av: Kristine Vasland Flåt Studentblogger
Blogg:
Ikke bare bank