Slik får du en billig sørlandsferie

  •  

Strandliv på Sørlandet er både en billig og behagelig aktivitet i sommervarmen.

Visit Sørlandet gir deg gode tips for å få mest mulig ut av feriepengene på sørlandsferie! 

Du som bor på Sørlandet har egentlig ingen grunn til å bruke penger på å reise bort, du bor jo midt i et sommerferieparadis hele året.

Bor du hjemme har du mer penger å bruke på opplevelser, men det kan jo være du har lyst til å komme litt vekk fra husets fire vegger når du først har ferie?

Her er noen rimelige muligheter.

Billig overnatting på hotell

Søk på nettet for å finne de rimeligste prisene på overnatting og reis utenom fellesferien hvis du har mulighet. Da skrus nemlig prisene opp.

Sjekk også hotellenes egne nettsider eller Facebooksider for kampanjepriser eller konkurranser der du kan vinne opphold.

Bo i telt

Camping er en super ferieform som også kan være rimelig. Det er alltid plass til et ekstra telt på campingplassen! Ta med primus og grill, så kan du lage maten selv. Mange campingplasser arrangerer aktiviteter både for barn og voksne som bor på campingplassen.

Og bading, lek og ballspill med de andre ungene koster bare kalorier.

Her finner du oversikt over noen av de beste campingplassene på Sørlandet. 

Tips til gratis eller billige aktiviteter

Gratis aktiviteter finner du overalt. Lekeplasser, badestrender og krabbefiske på brygga er geniale sommeraktiviter som både er morsomme og ikke koster noe.

I Nodeviga i Kristiansand tilbys gratis vannaktiviteter hele sommeren.

Bildet viser et par på sykkeltur i Arendal.Sykkeltur. Ta med sykkel eller lei sykkel for en rimelig penge hos turistkontor, feriesentre eller campingplasser.

Gå på tur. Belønningen er frisk luft, mosjon og mange flotte, gratis opplevelser. Gjøre det litt mer spennende? Dra på geocaching, en morsom skattejakt med GPS.  

Gratis underholdning.
I svært mange av sørlandsbyene kan du få med deg konserter og underholdning gratis. De populære gratiskonsertene startet opp med “onsdagskonserten” i Mandal og har blitt adoptert til blant annet Kristiansand og Flekkefjord.

Se hva som skjer på Sørlandet hele sommeren.

Dette bildet viser Grønningen fyr Overnatt på et fyr.
Mange av fyrene langs kysten er det mulig å overnatte i. De drives etter DNTs prinsipper og er demed ikke så dyre. Det er en helt unik opplevelse å våkne opp på et fyr med bølgeskvulp og måkeskrik i ørene.

Les mer om fyrferie på Sørlandet.  

Gå på museum.
Om sommeren kan du også ta med barna gratis eller nesten gratis på mange museer og Bildet viser en jente som holder på med museumsaktiviteter.utstillinger.

Her er noen forslag: Vest-Agder-museet arrangerer barneaktiviteter, Nodeviga, Barnas kunstmuseum på SKMU, Norsk Hagebruksmuseum i Grimstad, Norsk sjøfartsmuseum er gratis for alle opp til 20 år.

Les mer her.

Spis hjemme eller lag maten selv ute i naturen.
Det er dyrt å spise ute, og skal man gjøre det hver dag i ferien forsvinner pengene fort.

Lag maten hjemme og ta med deg mat på tur. Det er alltid hyggelig med en piknik eller grillings i det fri. Eller du kan dra på fisketur og fange maten selv.

Gjesteblogg skrevet av
Hildegunn Teinum

webredaktør, Visit Sørlandet

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank