Du vil merke at vi har blitt en større bank

  •  

Fra venstre: Undertegnede (Geir Bergskaug, adm. dir.), Øystein Haga (leder av Forstanderskapet) og Stein Hannevik (arbeidende styreleder).

Fusjonen er gjennomført og nye Sparebanken Sør er nå en realitet. 

Det har vært mye jobb og hektiske dager i Sparebanken Sør og Sparebanken Pluss det siste året.

Da det nye Forstanderskapet ble konstituert på mandag var det den endelige forseglingen av pakten mellom våre to banker. Nå er vi én bank!

2014 blir et spennende år, hvor vi som jobber i nye Sparebanken Sør skal smeltes sammen i en ny organisasjon.

En milepæl

Dette er veldig spesielt for oss som har jobbet i de to bankene, men det er også en milepæl for landsdelen vår. For dette betyr at vi endelig har fått en ordentlig regionbank. En lokalt forankret storbank med kraft til å løfte hele regionen.

Og det kommer til å bety mye både for dere som lever her, og for landsdelens bedrifter. Det er jeg helt sikker på.

Se video fra pressekonferansen på mandag under her.

Ikke nødvendig

Det er viktig å presisere at denne fusjonen ikke var nødvendig for at Sparebanken Sør og Sparebanken Pluss skulle overleve. De to bankene kunne levd fint side om side.

Men vi har fusjonert fordi vi mener at den samlede banken vil stå sterkere og vil bety mye mer for samfunnet i Agder og Telemark, enn de to bankene ville klart hver for seg.

Vi utvikler oss

Nå er det opp til oss som skal jobbe i denne banken, å utvikle vår kompetanse og vår kundeorientering. Slik at vi kan gi deg enda bedre opplevelser, produkter og tjenester enn vi kunne tidligere.

Jeg tror at du etter hvert vil merke en forskjell. 

Det første du vil merke er at vi i løpet av de neste månedene vil få ny logo og komme i ny drakt. De tekniske systemene og produkttilbudet i tidligere Sør og Pluss slås sammen, hvor vi tar med oss det beste fra begge banker.

Det vil si at alle kunder nå får tjenester og produkter som ikke var tilgjengelig før fusjonen. 

Krever mer

Tilbakemeldinger og spørreundersøkelser viser at de fleste av dere kunder er godt fornøyd med oss og forholdet til deres lokale kundebehandler. Samtidig ser vi en utvikling hvor dere stadig stiller nye krav til oss. Dere blir mer kompetente og krever at vi endrer oss mye raskere enn før.

Dette skjerper oss, og betyr i praksis at vi hele tiden må jobbe for å levere bedre tjenester med bedre kompetanse og bedre rådgivning. Og det tror jeg vi er i stand til å levere, ved å jobbe sammen i en stor bank hvor det er kapasitet til å utvikle denne kompetansen og de nye tjenestene.

Vår ambisjon er å gjøre Sparebanken Sør til en bedre bank hver eneste dag.

Det er spennende tider i regionen vår, og jeg gleder meg til å ta deg med inn i fremtidens bankhverdag med Sparebanken Sør.

Geir Bergskaug
administrerende direktør i Sparebanken Sør 

Av: Geir Bergskaug Administrerende direktør
Blogg:
Ikke bare bank