Den første skoledagen

  •  

SKOLESTART: Mange spente elever og foreldre tropper opp til første skoledag i disse dager.

Det nærmer seg første skoledag for mange små, som plutselig har blitt så store. Og med det starter en ny hverdag, både for foreldre og barn.

Jeg husker godt min aller første skoledag – usikkerhet, forventing og sommerfugler i magen. Jeg hadde nye klær for anledningen; blå- og hvitstripete genser, rødbrune bukser, blå joggesko.

Og ny skolesekk, med et nytt pennal i. Jeg var spent på hvem jeg skulle gå i klasse med, og hva jeg skulle lære. Og… når jeg tenker meg om, så husker jeg egentlig ikke så mye.

Kanskje husker jeg best bildet mine foreldre tok av meg? Kanskje husker jeg best ideen om hvordan første skoledag skal være?

Kanskje har foreldrene mine fortalt meg hvordan de opplevde dagen? Og kanskje det var dem som var mest spente og nervøse da jeg tok mine første prøvende skritt inn i klasserommet? Det klasserommet som skulle bli min hverdag i mange år.

Første skoledag igjen

Livet har gått sin gang, skoledagene er for lengst bak meg, og nå er det min tur til å sende min håpefulle, førstefødte til hans første skoledag.

Vi har kjøpt skolesekk, med en svær dinosaur på. Bestemor har kjøpt pennal, med en svær dinosaur på. Klærne er klare. Vel, ikke helt, men han har klær, relativt nye – heldigvis uten dinosaurer.

Gleder han seg? Gruer han seg? Er han bare opptatt av dinosaurer?

Jeg har forsøkt å spørre ham litt om skolestart, og han er mest opptatt av pennalet, lekeapparatene i skolegården og at han kjenner én i klassen og mange i B-klassen.

Han får det sikkert kjempefint, men det er en ny del av livet som begynner 13. august – både for ham og for oss. Overgangen blir kanskje størst for oss voksne. Hverdagen blir mindre fleksibel og vi må bruke ettermiddagene på lekser – deler av ettermiddagene, i alle fall.

Denne gangen vet jeg i hvert fall hvem som er mest nervøs og usikker – meg. Og kanskje også hans mor, min kjære kone. Men det går nok bra, sier jeg til min kone, og mest til meg selv. Det går nok bra. Og hvis vi er riktig heldige kommer han til å tenke tilbake på sin første skoledag med glede, hvis han husker noe da…

Lykke til fra Sparebanken Sør

Vi i Sparebanken Sør vet at mange er spente på første skoledag, både voksne og barn. Det blir en stor dag for veldig mange.

Som en liten oppmerksomhet sender vi ut et kort fra Gulle og Gulleklubben, til alle våre 5- og 6-åringer som begynner på skolen i august – med en invitasjon om at de kan hente en overraskelse i banken.

Lykke til med skolestart og alle årene på skolebenken!

Les mer om fordelene i Gulleklubben her.

Av: Trond Skjæveland Markedssjef
Blogg:
Ikke bare bank