Skattemeldingen er rundt hjørnet

  •  

Skattemeldingen er snart tilgjengelig for deg.

I disse dager venter mange spent på å se hvordan det egentlig gikk med skattebetalingen i fjor. Betalte du for mye, for lite eller akkurat passe mye skatt?

I 2017 kommer svaret 4. april. 

Da blir skattemeldingen tilgjengelig på nett, samtidig som papirutsendingene starter.

Skattemelding for formues- og inntektsskatt er altså det nye navnet på det vi tidligere kalte selvangivelsen. Nytt navn, men ellers er det meste som før.

Tallene du kan se fra 4. april er statens beregninger på hvor mye du har tjent og hvor mye du skal skatte. Så er det opp til deg å sjekke om beregningene er riktige.

Det kan imidlertid være lett å gå seg vill i jungelen av poster og beløp.

Heldigvis har skatteetaten blitt gode til å lage enkle hjelpemidler for oss. Om du sjekker deres veiviser og fradragsveilederen, er du på god vei til en korrekt utfylling.

Om du venter penger igjen på skatten, bør du også kontrollere om det er oppført riktig kontonummer på selvangivelsen.

Fristen for innlevering er 30. april for lønnsmottakere og pensjonister. Om du ikke har endringer trenger du ikke levere.

31. mai er fristen for næringsdrivende.

Når kommer skattepengene i 2017?

Har du betalt for mye skatt i 2016, kan du begynne å vente på pengene i slutten av juni.

Du får en varsling på SMS eller e-post når skatteoppgjøret ditt er klart. Første pulje med skatteoppgjør kommer 21. juni. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober. (De som leverer på papir får skatteoppgjøret tidligst i august.)

Næringsdrivende og deres ektefeller: Første mulighet for skatteoppgjør er 2. august, selv om du er e-bruker. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober. 

Restskatt?

Fristen for å unngå rentetillegg på restskatten er 31. mai. Det er altså lurt å betale inn før denne datoen, hvis du vet du får restskatt.

Av: Hans Jacob Brekke Ansvarlig kommunikasjon
Blogg:
Ikke bare bank