Nye studenter på bloggen

  •  

Tommy og Thea skal dele sine erfaringer og beste tips fra studentlivet.

Tommy André Kristiansen og Thea Kristin Hansen er Sparebanken Sørs nye studentbloggere.

I august utlyste vi deltidsjobben som ny studentblogger hos oss.

Mange gode søknader senere sto vi igjen med to lovende skribenter, og vi valgte å ta med begge to: Tommy André Kristiansen og Thea Kristin Hansen.

De kommende månedene kan du lese deres tanker, økonomiske erfaringer og tips fra studentlivets opp- og nedturer. Det er stor fare for at du kan plukke opp noen gode tips underveis - enten du er student eller noe helt annet.

Vi ønsker de nye bloggerne våre lykke til!

Nedenfor kan du lese deres egne beskrivelser av hvem de er og litt om hva de vil servere på bloggen fremover. 

Thea:

Det føles som å leve i et sort hull. Å ha et avstandsforhold med deg er ikke lett. Selv om jeg har deg i mitt nærvær kun én gang i måneden, betyr denne tiden så uendelig mye. Jeg får levd ut drømmer med deg. 

Du motiverer meg til å være mer sosial, til å bruke penger på det ytre og til å spise god mat. Når du drar igjen føler jeg meg tom og alene, og aller helst vil jeg bare gå i dvale til jeg ser deg igjen. 

Minnene fra det som en gang var holder meg gående til neste gjensyn. Jeg vet det blir bra igjen. Jeg vet vi kan klare dette. Hvilket annet alternativ har vi, egentlig? Vi må bare samarbeide, virkelig kjempe for å få det til å fungere. Er du villig til det, kjære stipend?

Det er ikke lett å være ung og ny i en tilværelse som ikke hviler i sine foreldres hender. Jeg, Thea Kristin Hansen, er nå student på mitt andre år etter to friår med fulltidsjobb. Hørte jeg noen si "litt av en overgang!"? Jeg gikk fra å være hun irriterende venninna som prøvde å overbevise vennegjengen om at "kom igjen da, vi må jo unne oss en 300-kroners forrett, ti kameler og en rubin fra emiren i Qatar, det er tross alt... min onkels hund sin navnedag" til hun som foreslår å kjøpe popcorn i julegave til hverandre.

De neste månedene vil jeg gjerne dele tipsene jeg har tilegnet meg gjennom denne tunnelen av en studietid som alle sier det er lys i enden av. Jeg håper dere vil få nytte av dem.

Tommy:

Har du noensinne vurdert å investere i en nigeriansk prins som har tatt kontakt med deg per mail? Du vet, den mailen som ligger mellom det nyhetsbrevet du ikke får meldt deg av uten å sende inn din egen dødsattest i åtte eksemplarer, og mailen som tilbyr deg magisk viagra?

Har du ikke? Ikke jeg heller. Ennå.
Men studentøkonomien kan noen ganger sette både dømmekraften og impulskontrollen på prøve.

For fem år siden skrev jeg for første gang «Tommy Andrè Kristiansen» på en annen postkasse enn den som tilhørte mitt barndomshjem. I løpet av de fem årene har jeg opplevd mye, både positivt og negativt i økonomisk forstand.

Noen av årene har jeg bodd i kollektiv, andre alene. Noen av de har jeg bodd i Lillehammer, noen i Kristiansand. Okei, bare ett år i Lillehammer. Når man ikke står på ski og er allergisk mot snø var det liksom ikke noe poeng.

Uansett, jeg skal gjennom denne bloggen dele av mine erfaringer gjennom de årene jeg har studert, og lover å gi deg ekstra kjøtt på de økonomiske beina dine (fullstendig klar over at det var en merkelig ting å skrive).

Og ja, jeg kan love deg det. For dersom du bestemmer deg for å saksøke meg for villedende markedsføring kan du toppen oppnå femten sokker, en plastbøtte av typen «Sortera» fra Ikea og en mikrobølgeovn som har vært på norgesturnè i en campingvogn fra tidlig 2000-tallet. 

Av: Hans Jacob Brekke Ansvarlig kommunikasjon
Blogg:
Ikke bare bank