Del oppgaver på iPhone

  •  

Har du noen du ønsker å dele oppgaver og handlelister med? Er dere flere i familien som har anledning til å gjøre ærend, og alle har iPhone, er det mulig å dele oppgaver og holde seg oppdatert uten å kjøpe en ekstra app. For IOS har en gratis til deg!

Både jeg og mannen har iPhone, og der kan vi via iCloud dele oppgaver, handlelister og julegavelister – hva enn det er behov for.  Vi deler blant annet en handleliste, der vi begge kan føre opp ting vi vet vi trenger når det nærmer seg tomt, og huke av når vi har handlet det. Når en av oss har huket av varer på handlelisten i butikken, vet den andre med en gang at det er kjøpt inn.

Dermed vet jeg hva han har handlet om han drar innom butikken, og vi slipper å handle dobbelt. Det eneste vi må gjøre, er å huke av for varene ettersom vi handler dem, i handlelisten vi deler. Snakk om å få enklere hverdag! Ting vi har handlet havner i en Fullført-liste som vi kan hente tilbake i listen, noe som er greit med varer som går igjen, slik som melk, brød og slikt. 

Påminnelser

Dette gjøres i appen som heter Påminnelser (eller Reminders, for dem som har engelsk språk). Det er kanskje en liten hemmelighet for mange at dette er mulig, for appen på telefonen åpner ikke for å dele med andre. Du må logge deg inn via pc eller Mac på www.icloud.com med din Apple-ID og passord for å kunne gjøre dette. 

Klikk på Reminders via pc/Mac, og du kommer inn på appen. Her ser du eventuelt oppgaver du har liggende fra før i appen, og du kan ved hjelp av +-tegnet nederst til venstre legge til nye oppgaver, lister – eller hva enn som passer for deg. Når du har opprettet oppgaven eller listen som du ønsker å dele, klikker du på tegnet til høyre på linjen. Da kan du legge til en e-postadresse. Nå må mottaker bare klikke på lenken som kommer per e-post, logge seg inn med sin Apple-ID-bruker, og derved godkjenne deling av oppgaven. 

Skjermbilde av hvordan man deler oppgave i iCloud

Om dere benytter samme Apple-ID-konto på iPhone og iPad, så vil listen synkroniseres på alle enheter.

Enklere hverdag

Dette er også mulig å gjøre mellom venner, for eksempel om man skal lage handleliste til felles hyttetur, nyttårsfeiring eller gaveinnkjøp – for å nevne noe. Hvert punkt på oppgavene kan redigeres med frist på dato og klokkeslett, prioritet og kommentar. Og det blir synkronisert i iCloud umiddelbart, noe som gjør det enkelt for dere å få dette til å fungere i hverdagen. Uten å måtte ringe eller sende meldinger. Og uten å kjøpe ekstra apper. Sånt liker jeg!

Har du et digitalt tips for en enklere hverdag?  

Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank