Del kalenderen med familien via iOS

  •  

Pleier du å måtte si "Vent litt, jeg skal bare ringe hjem og spørre" før du kan avtale noe med kolleger eller venner? Det er en ting jeg ikke gjør lenger. For familien kan dele kalender med hverandre og se alles planer via telefonen.

Vi har iPhone, og med dem kan du dele kalendere veldig enkelt. Velg eller opprett den kalenderen du vil dele ved å trykke på den blå pilen til høyre for kalendernavnet – jeg og mannen deler en iCould-kalender.

Legg til person skriver du inn e-posten til den du vil dele med, og legg til. Så må bare den andre godkjenne. Dermed deler dere kalender – og kan planlegge enklere enn noen gang!

Du kan ha forskjellige kalendere og dele med andre enn familien. Venner kan ha en egen turkalender, der dere skriver inn turdag og –mål, og folk kan legge inn notater om de er med eller ikke. I min kalendervisning på telefonen ser jeg min jobbkalender med møter som hele banken ser, min oppgave-kalender som bare jeg ser, min egen personlige kalender som jeg deler med mannen, og mannens kalender som han har delt med meg. Disse er også synlige på iPad-en.

Visning av delt kalender med flere farger

Hver kalender har jeg gitt hver sin farge, slik at de skal skille seg fra hverandre når de v

Veldig praktisk når han for eksempel avtaler noe på telefonen mens han kjører bil (handsfree, naturligvis!); da kan jeg sjekke at han er ledig, og skrive det inn for han mens vi fortsetter å kjøre. Dette blir oppdatert hos ham med én gang, og han får melding om at det er kommet noe nytt i kalenderen. Jeg velger selv hvor mange som skal vises av gangen. Jeg kan også skrive inn en hendelse i kalenderen til min mann.

Tidligere delte vi google-kalender, og det fungerer på flere typer telefoner. Er du interessert, kan du lese om google-kalender her.

Så, trenger du ringe først og spørre lenger?

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank