Gledelig prisvekst på Sørlandet

  •  

Boligsalget på Sørlandet i august viste gode tendenser.

Sommeren er over og salget har tatt seg opp igjen etter en rolig juli måned.

I Norge steg prisene på boliger med 1,6 % fra juli til august, noe som er på linje med forventet prisvekst. En bolig til 3 millioner kroner steg med nesten 50.000,-. Det er jo penger det også!

I begge Agderfylkene har vi jo vært vant til en lavere prisvekst enn landet for øvrig, men det er ikke tilfelle denne gangen. I august var vi på linje med resten av landet, og vi tør vel derfor si at vi er tilbake til normalen.  Det liker vi!  

For første gang på lenge er prisene i Agder de samme som for ett år siden – tidligere har de vist en nedgang.  Dette sier noe om at boligmarkedet er sunt og bra for  oss her i sør.  

Prøv vår boliglånskalkulator

Omsetningstiden

I begge Agderfylkene går det nå raskere å selge en bolig, selv om vi fortsatt er på en jumboplass i Norge med hele tre måneders salgstid. Kristiansand alene viser  sterkest « bedring». Nå tar det «bare» to måneder å selge, mot nesten tre i juli.

Vi er nå nærmere gjennomsnittet i Norge enn på lenge. Går vi lysere tider i møte her på Sørlandet?

Antall salg

Til nå i år har vi i Agder omsatt litt flere boliger enn vi hadde gjort på samme tid i fjor. Dog kun 67 boliger mer, men det er i alle fall en positiv utvikling på nesten 3 %.  

Mange boliger er for salg. Noe som er bra for førstegangs etablerere. 

Kjøpe bolig? Søk om boliglån i Sparebanken Sør

Sørmegleren

Vi i Sørmegleren klager ikke! Vi er stolte av å «holde koken» ved å forsterke vår posisjon som markedsleder på Sørlandet. August alene ble for oss bedre enn forventet og altså ikke noe unntak.

Dag Thomassen
Markedssjef og motivator i Sørmegleren

Av: Sørmegleren Landsdelens ledende eiendomsmegler
Blogg:
Ikke bare bank