Langt fra Sørlandet til Oslo

  •  

Illustrasjon fra prospektet til  leilighetene på Tangen Ytterst.

Det er enorme forskjeller mellom boligprisene i Oslo og på Sørlandet, men det kan være positivt for investeringene i Sør.

For litt siden var jeg på visning av nye leiligheter på Tangen i Kristiansand.

Det kom ca. 300 personer!

Tar boligmarkedet helt av? Heldigvis ikke.

Jeg er ikke mer naiv enn at jeg forstår at prosjektet hadde nyhetens interesse, og at nysgjerrigheten var stor. Likevel er det et signal om at Sørlendinger fremdeles flytter på seg og ser positivt på fremtidens boligmarked.

I årets fire første måneder ble det dessuten solgt 22 % flere boliger i Agder-fylkene enn i samme periode i fjor. Dette er en stor økning!

Sørlandet er fratatt jumboplassen

Formidlingstiden på Sørlandet er på riktig vei, nemlig ned.

Austegdene er fortsatt litt trege, da det i snitt tar tre måneder å selge en bolig her, mens det i Vest-Agder kun tar to måneder. Vi må imidlertid videre til Vestlandet for å finne sisteplassen, nemlig Sogn og Fjordane. Her tar det i snitt fire måneder å selge en bolig.

Hvor dyr bolig kan du kjøpe? Test Sparebanken Sørs lånekalkulator!

Kvadratmeterprisene i Sør halvparten av Oslo

I snitt koster en bolig kr. 20.000,- per kvadratmeter i Agderfylkene, utenom Kristiansand. I Kristiansand er snittprisen på kr. 29.000,-. Vekstpotensialet er likevel stort på Sørlandet. Hvorfor?
Vi lever i samme land som Oslo-folk; her er gjennomsnittlig kvadratmeterpris på hele kr. 54.000,-! Etter min mening er forskjellen for stor og vil justeres over tid. Et boligkjøp på Sørlandet kan derfor være en god investering.

Prisstigningen også i sør

1 % prisstigning fra mars til april er mer enn forventet, men ikke avskrekkende. Det siste året har prisene i Agder steget med 4 %. Da holder vi Kristiansand utenfor, for her steg prisene med 7%.

Heller ikke dette er avskrekkende, men litt mer enn forventet.

På landsbasis har det vært 13 % flere salg til nå i år, sammenliknet med i fjor, og en prisstigning på 8 % det siste året. Omsetningstiden er fremdeles lav, bare en måned.

Som antydet i tidligere blogginnlegg, virker det altså stadig som om den sørlandske tregheten i boligmarkedet kan sies å være historie.

Dag Thomassen
Markedssjef og motivator hos Sørmegleren

Av: Sørmegleren Landsdelens ledende eiendomsmegler
Blogg:
Ikke bare bank