Hvordan velge fond til fondssparing

  •  

Bruk spareveilederen vår for å hjelpe deg å finne ut hvordan du burde spare for fremtiden.

Noen ting tenker jeg på grundig og lenge på før jeg gjør det. Fondssparing var en slik ting. Men nå er det gjort. Gjort på en-to-tre!

Tenker på fremtiden

Det er nå en gang slik at jeg måtte tenke på fremtiden, jeg også. Hva slags liv har jeg lyst å leve nå, om 15 år, og om 30 år? Dette fikk meg til å begynne pensjonssparing på konto først, men etter det har rentene sunket.

Sjekk om fondssparing passer for deg - prøv spareroboten vår.

Når rentene går ned på huslånet mitt, så er det bra. Men samtidig gikk rentene ned på det jeg satte inn på pensjonssparingen min, og dermed hadde jeg lyst å gjøre noe for å kunne spare pengene litt mer effektivt. I alle fall noen av sparepengene.

Fondssparing fordi jeg vil få mer igjen for pengene

Jeg leste etter hvert en del om fondssparing. Tidligere hadde jeg vært litt forsiktig – siden jeg ikke vet så mye om fondssparing, så har jeg syntes det har vært skummelt. Men etter å ha lært mer om markedet, renter, fondssparing og sannsynlighet, så bestemte jeg meg rett og slett for å ta deler av summen jeg sparte i SmartSpar, og flytte over på fondssparing. Fordi jeg mest sannsynlig kommer til å tjene mer på det.

Hvilke fond skulle jeg velge?

Når jeg først hadde bestemt meg, så var det ufattelig enkelt! Jeg vet ikke nok om aksjemarkedet til å velge fond basert på egen kunnskap, så jeg valgte basert på anbefalinger fra dem som kan det: Investeringsrådgiverne våre har anbefalt noen fond på våre fondssparing-sider, og jeg tok rett og slett ett av dem. Jeg valgte basert på hvor mye jeg ønsket å få igjen av investeringen min, og hvor lenge jeg vil spare. 

Sett opp fondssparing i nettbanken eller mobilbanken din

Du kan gjøre det samme som meg, gå inn i nettbanken eller mobilbanken og velge Dine fond og aksjer. Eller du kan få hjelp av den digitale spareveilederen vår - alt etter hva du liker selv.

Her får du hjelp av spareveilederen:

Dersom du vil velge selv, så gjør du følgende: 

  • Velg enten rentefond, kombinasjonsfond eller aksjefond
    (tenk hva som passer med målet ditt og hvor mange år du tenker å spare)
  • Velg ett av fondstypene som anbefales
  • Logg inn i nettbanken eller mobilbanken og velg Dine fond og aksjer, og sett opp spareavtalen din i løsningen.

Og om du tenker du trenger å snakke med noen om det, så har vi autoriserte finansielle rådgivere hos oss i Sparebanken Sør som kan hjelpe deg til å velge fondssparing. Ta kontakt med oss om fondssparing her.

For meg gikk det fort når jeg hadde bestemt meg – på tre minutter hadde jeg satt opp fondssparingen i nettbanken. Jeg tror det var tre veldig fornuftige minutter. 

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank