Fondssparing på 1-2-3

  •  

Bruk vår sparekalkulator for å beregne hvor mye du vil spare for fremtiden.

Noen ting tenker jeg på grundig og lenge før jeg gjør det. Fondssparing har vært en slik ting. Men nå er det gjort. Gjort på en-to-tre!

Tenker på fremtiden

Det er nå en gang slik at jeg har måttet tenke på fremtiden. Hva slags liv har jeg lyst å leve nå, om 15 år, og om 30 år? Dette fikk meg til å begynne pensjonssparing for halvannet år siden, men etter det har rentene sunket.

Bruk vår sparekalkulator her.

Når rentene går ned på huslånet mitt, så er det bra. Men samtidig går rentene ned på det jeg setter inn på pensjonssparingen min, og dermed hadde jeg lyst å gjøre noe for å kunne spare pengene litt mer effektivt. I alle fall noen av sparepengene.

Fondssparing

Jeg har de siste ukene lest en del om fondssparing. Tidligere har jeg vært litt forsiktig – siden jeg ikke vet så mye om fondssparing, så har jeg syntes det har vært skummelt. Men etter å ha lært mer om markedet, renter, fondssparing og sannsynlighet, så har jeg rett og slett bestemt meg for å ta deler av summen jeg sparer i SmartSpar, og flytte over på fondssparing. Fordi jeg mest sannsynlig kommer til å tjene mer på det.

Gjort på en-to-tre!

Når jeg først har bestemt meg, så er det ufattelig enkelt! Jeg vet ikke nok om aksjemarkedet til å velge fond basert på egen kunnskap, så jeg valgte basert på anbefalinger fra dem som kan det: Vår gjesteblogger Kai Aanonsen har anbefalt noen fond på våre fondssparing-sider, og jeg tok rett og slett et av dem. Jeg valgte basert på hvor mye jeg ønsket å få igjen av investeringen min, og hvor lenge jeg vil spare.

Fondssparing i nettbanken din

Du kan gjøre det samme som meg.

Og om du tenker du trenger å snakke med noen om det, så har vi autoriserte finansielle rådgivere hos oss i Sparebanken Sør som kan hjelpe deg til å velge fondssparing. Ta kontakt med oss om fondssparing her.

For meg gikk det fort når jeg hadde bestemt meg – på tre minutter hadde jeg satt opp fondssparingen i nettbanken. Jeg tror det var tre veldig fornuftige minutter. 

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank