Barn og bankkort - lommepengekortet gir full trygghet

  •  

Gode erfaringer med lommepengekortet - bankkort for barn

Lommepengekortet er bankkort for barn under 13 år, for å la barna teste bruk av bankkort i trygge rammer. Lommepengekortet gjør dem vant til å håndtere penger i ung alder.

Enklere i hverdagen med bankkort for barn

Det er noen år siden sønnen vår fikk lommepengekortet, og det har forenklet hverdagen for både oss og barnet. Det er de små, praktiske tingene som er blitt lettere: Som da han skulle kjøpe nytt klippekort til fergen og vi ikke hadde lyst til å sende med han flere hundre kroner på skolen med fare for å miste dem i lek eller bli frastjålet dem i sekken. Kortet kan ingen bruke uten pin-koden, og han kunne betale for seg på fergen uten at vi måtte ta fri fra jobb for å møte ham og fikse det.

Etter bursdag og før ferier har han gjerne fått en del kontanter. Noe går til Gulle-sparebøssen, og noe beholder han til bruk. Når han vil sette inn litt penger på lommepengekontoen, gjør vi det ofte ved at han gir oss kontanter, og vi overfører fra vår konto til hans i mobilbanken. Dette gjør at vi ikke trenger besøke banken om ikke det passer, og han sikrer noen av pengene sine på det trygge lommepengekortet.

Selvstendighet for barnet

I sommerferien har sønnen vår ferie i 8 uker, mens vi må jobbe deler av perioden. Da er det praktisk for oss at vi vet han har sitt eget bankkort, beskyttet av pin-kode, tilgjengelig dersom han er på fotballeir og skal handle mat, eller plutselig blir med kamerater på kino, for eksempel.

Vi kan også enkelt overføre penger til kortet hans selv når vi ikke er i nærheten, og er ikke avhengig av å ha kontanter liggende hjemme, noe vi synes er trygt og sikkert å slippe. Det er også trygt å vite at det ikke går an å bruke mer enn disponibelt på konto, og ikke mer enn 1000 kroner på varekjøp og 1000 kroner på uttak på 4 dager. Dermed regulerer vi bruken – og sønnen vår vil likevel kjenne på sin nye selvstendighet i hverdagen.

Gebyrfritt bankkort i utlandet også

Lommepengekortet er gebyrfritt å bruke, både i Norge og utlandet. For barn betyr hver krone uendelig mye mer enn for oss voksne, og det er billigere for barnet å handle med kortet sitt i utlandet enn å ta ut valuta i forkant av turen, på grunn av vekslingsgebyr som er høyere enn valutapåslaget all kortbruk medfører i utlandet. Siden kortet er beskyttet med pin-kode risikerer vi også mindre dersom vi blir utsatt for lommetyveri, for eksempel. 

Sparer mer med penger på konto

Fremdeles ser vi i vår familie at sønnen vår bruker mindre penger dersom han har dem på lommepengekontoen sin. Vi så dette sist på 17. mai, da fikk han kontanter i handa fra både oss og besteforeldrene, og han kunne ikke vente med å bruke dem opp på loddsalget på skolearrangementet. Når vi går i byen og han har penger på lommepengekortet, er han alltid mer motvillig til å bruke opp pengene sine. Det kan virke som om kontanter i hånda er mer gøy å bruke opp enn penger på konto – en effekt av penger på konto vi håper vi ser også i fremtiden.

Vil du lese mer om Lommepengekortet, klikk her.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank