Slik finner du eFaktura og AvtaleGiro i mobilbanken

  •  

Maylinn Moland jobber på kundesenteret, og forteller at de ofte får spørsmål om eFaktura og AvtaleGiro. – Mange er ikke klar over hvor enkelt dette kan løses i mobilbanken, sier hun.

Mobilbanken er et godt alternativ til nettbanken, og har mange funksjoner som gjør det enklere for deg å utføre hverdagslige bankærender, når og hvor du vil. Visste du for eksempel at du enkelt kan administrere eFaktura og AvtaleGiro i mobilbanken?

Stadig flere kunder benytter seg av mobilbanken til hverdagslige oppgaver som å sjekke saldo og betale regninger. En av fordelene er at det er enklere å logge seg inn der enn i nettbanken, da du slipper å bruke BankID. Maylinn Kristiansen jobber på kundesenteret til Sparebanken Sør og forteller at de stadig får henvendelser om eFaktura og AvtaleGiro.

– Mange blir overrasket over hvor lett dette kan administreres i mobilbanken, og at det er så enkelt å godkjenne eFaktura, sier Maylinn.

Hva er AvtaleGiro og eFaktura? 

Med AvtaleGiro sørger banken for at dine faste utgifter betales automatisk på forfallsdato. Du får også varsel i forkant av betalingen. Avtalegiro er praktisk å benytte til faste utgifter som strøm, mobil, husleie, kommunale avgifter, lån og givertjenester.

Dersom den du skal betale til tilbyr eFaktura, vil du få melding om dette når du betaler en regning. Med eFaktura slipper du å fylle inn KID, kontonummer og beløp, du må kun bekrefte betalingen. Med eFaktura har du også oversikt over betalte og ubetalte regninger i mobilbanken.

Illustrasjonsbilde av mobilbanken

Se betalingsavtaler i mobilbanken

Maylinn forklarer hvordan du finner betalingsavtalene dine i mobilbanken:

– I menyen i mobilbanken velger du først «Konto og avtaler», og deretter «eFaktura/Avtalegiro». Her vil du se en oversikt over alle dine betalingsavtaler, både eFaktura og AvtaleGiroer. Her kan du også enkelt se alle detaljer og endre beløpsgrense for de ulike avtalene. Så enkelt er det å få oversikt. Dersom du ønsker å opprette en ny avtale kan du klikke på «Søk etter tilbyder» i feltet som heter «Ny betalingsavtale», sier hun.

Av: Anine Bentsen Trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank