Slik finner du betalingsavtaler i mobilbanken

  •  

Maylinn Moland jobber på kundesenteret, og forteller at de ofte får spørsmål om eFaktura og AvtaleGiro. – Mange er ikke klar over hvor enkelt dette kan løses i mobilbanken, sier hun.

Mobilbanken er et godt alternativ til nettbanken, og har mange funksjoner som gjør det enklere for deg å utføre hverdagslige bankærender, når og hvor du vil. Visste du for eksempel at du enkelt kan administrere eFaktura og AvtaleGiro i mobilbanken?

Stadig flere kunder benytter seg av mobilbanken til hverdagslige oppgaver som å sjekke saldo og betale regninger. En av fordelene er at det er enklere å logge seg inn der enn i nettbanken, da du slipper å bruke BankID. Maylinn Kristiansen jobber på kundesenteret til Sparebanken Sør og forteller at de stadig får henvendelser om eFaktura og AvtaleGiro.

– Mange blir overrasket over hvor lett dette kan administreres i mobilbanken, og at det er så enkelt å godkjenne eFaktura, sier Maylinn.

Hva er AvtaleGiro og eFaktura? 

Med AvtaleGiro sørger banken for at dine faste utgifter betales automatisk på forfallsdato. Du får også varsel i forkant av betalingen. AvtaleGiro er praktisk å benytte til faste utgifter som strøm, mobil, kommunale avgifter, og givertjenester.

Med eFaktura slipper du å fylle inn KID, kontonummer og beløp, du må kun bekrefte betalingen. Med eFaktura har du også oversikt over betalte og ubetalte regninger i mobilbanken. Dersom du ikke har gjort det allerede, bør du si ja takk til å motta regninger elektronisk. Da vil du få tilsendt fakturaer elektronisk i nett- og mobilbanken istedenfor i posten.

Les mer om eFaktura her.

Illustrasjonsbilde av mobilbanken

Se betalingsavtaler i mobilbanken

Maylinn forklarer hvordan du finner betalingsavtalene dine i mobilbanken:

– I menyen i mobilbanken velger du først «Konto og avtaler», og deretter «eFaktura/Avtalegiro». Her vil du se en oversikt over alle AvtaleGiroene dine. Her kan du også enkelt se alle detaljer og endre beløpsgrense for de ulike avtalene. 

Du finner betalte eFakturaer i listen over "Utførte betalinger". Velg konto, type betaling og dato for å hente frem informasjonen du trenger. 

Av: Anine Bentsen Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank