Trygg og enkel netthandel

  •  

Martha Simonsen (32) vil helst handle i sine lokale butikker, men når det ikke er mulig er hun glad for muligheten til å shoppe trygt på nettet.

Handler du på nett? Da vil du kanskje ha nytte av å vite litt mer om hva PayPal egentlig er og hvordan nyheten digitalt kort gjør det enklere, raskere og tryggere. 

– Jeg sjekker alltid om jeg kan betale med PayPal, for da føler jeg meg trygg på at informasjonen min er beskyttet. I tillegg er det raskt og enkelt, sier Martha Simonsen (32). Hun er en av over en million nordmenn som handler på nett gjennom PayPal. Selv om Martha er bevisst på at hun ønsker å handle lokalt, så er det enkelte produkter hun ikke får kjøpt i Kristiansand.

– Jeg er veldig glad i britisk litteratur, og kjøper en del bøker på eBay fra England. Da er det praktisk å velge PayPal som betalingsform, sier hun.

Fakta om PayPal

  • Paypal er en internasjonal aktør for nettbetalinger
  • En million nordmenn er registrerte brukere. Totalt 188 millioner mennesker har Paypal-konto
  • Paypal er blant annet på eBay og millioner av andre nettsteder over hele verden
  • Det er gratis å betale med PayPal når du legger inn ditt Sparebanken Sør-kort

Dersom du registrerer Visa-kortet ditt i betalingsløsningen PayPal, er det enkelt å gjennomføre betalingen. Du slipper å skrive inn alle kortopplysningene dine hver gang. I tillegg oppdateres kortnummeret automatisk når du får et nytt kort fra banken. Denne teknologien kalles tokenisering og øker også sikkerheten i betalingen.

– Det gjør kjøpsprosessen kortere, og det er deilig, selv om det av og til går hardt utover lommeboka, sier Martha og ler.

 

Trygg shopping fra utenlandske nettbutikker

Som mange andre blir også Martha fristet av produkter hun ser i sosiale medier, som ofte bare finnes i utenlandske nettbutikker. Når du bruker PayPal kan du være sikker på at den økonomiske informasjonen din ikke blir delt med forhandleren, og det er derfor en sikker betalingsmåte for nettbutikker over hele verden.

– Jeg begynte å følge en del kanadiske influencere etter å ha vært på utveksling i Canada. Når de legger ut produkter på Instagram fra mindre aktører og små nettbutikker, så sjekker jeg alltid om de tilbyr PayPal før jeg handler. Det føles tryggere når jeg ikke må gi fra meg kortinformasjon, sier Martha. 

Lars Pedersen, leder for kort og betaling i Sparebanken Sør, påpeker at betaling på nett med ditt vanlige Visa-kort er trygt og fungerer kjempebra, men at PayPal kan være et enkelt alternativ for dem som ønsker det.

– Hvis du legger inn Sparebanken Sør-kortet ditt i betalingsløsningen vil det oppdateres automatisk ved fornyelse av kortet, sier han. 

Lars Pedersen, foto

Digitalt kort i nettbanken

En nyhet for kunder i Sparebanken Sør er digitalt kort.

– Det betyr at du har en digital versjon av Visa-kortet ditt tilgjengelig i nettbanken, og du må derfor ikke ha det fysiske kortet tilgjengelig for å handle på nett, sier Pedersen.

En annen fordel er at det digitale kortet umiddelbart blir tilgjengelig i nettbanken når du bestiller nytt kort. Det har Martha allerede fått nytte av.

– Her om dagen mistet jeg bankkortet mitt, og måtte derfor sperre det og bestille nytt. Samme dag skulle jeg kjøpe billetter til en konsert, og da var det veldig praktisk at jeg kunne bruke det digitale kortet mitt, uten å måtte vente på nytt kort i posten, sier hun..

Les mer om digitalt kort her

Av: Siril Reyes Aartun Marked- og kommunikasjonsrådgiver for bedriftsmarked
Blogg:
Ikke bare bank