Betal med mobilen eller klokka

  •  

Familien og jeg var på ferie på Samos i fjor sommer. Der betalte jeg med klokka over alt, til og med i de kjipeste små sjappene, sier en entusiastisk Sidsel Mjaaland Emanuelsen. Nå kommer kontaktløs betaling for fullt i Norge også. 

Innenfor betaling har det skjedd utrolig mye spennende, og det vil det garantert fortsette å gjøre fremover. Sparebanken Sør følger utviklingen og vil hele tiden bestrebe å tilby kundene våre de beste og mest praktiske løsningene.

Det er viktig å følge med, ting skjer fort og mulighetene er mange. I løpet av 2019 åpner alle betalingsterminaler i Norge for kontaktløs betaling, eller tæpping som det kalles.

Norske dagligvarekjeder vet vi er godt i gang med tilrettelegging og er nok like «rundt hjørnet». Det forventes at det kontaktløse markedet vil eksplodere slik det har gjort i andre europeiske land.

Enkelt og trygt å betale med klokka

Helt siden mai i fjor har du kunnet bruke Sparebanken Sør sine kort i Garmin Pay og Fitbit Pay. -Dette er bare helt supert, sier Sidsel Mjaaland Emanuelsen, som jobber i avdeling Kort og Betaling i banken. -Familien og jeg var på ferie på Samos i fjor sommer. Der brukte jeg klokka over alt, til og med på de kjipeste små sjappene. Selv om kontaktløs betaling har eksplodert i Europa var de likevel veldig begeistret og overrasket da jeg betalte med klokka mi. Vi spiste lunsj på samme restaurant hver dag,  og etter hvert begynte tydeligvis ryktet å spre seg. Da vi gjorde oss klare for å betale kunne vi se hvordan jungeltelegrafen gikk og de ansatte stilte seg diskret opp i bakgrunnen for å se at dette virkelig stemte. Brukte hun virkelig klokka til å betale med?

I vinter var jeg på skiferie i Italia. Da brukte jeg kun klokka, helt fra jeg dro fra Kjevik, via Munchen og til Cortina i Italia og avsluttet i taxfree-butikken på Kjevik. Aldri trengte jeg bruke kortet noen steder, og det er jo utrolig enkelt. Jeg kunne nevne i fleng av gode opplevelser.

Jeg har nå snart hatt klokka i et helt år, men opplever fortsatt mange kommentarer når jeg betaler med den. Åh ja, det er jo du med klokka, sier de. Det er tydelig at mange synes det virker både kult og enkelt.

Det kommer også mange spørsmål om hvordan dette går an. Da kan jeg stolt fortelle at det første de må ha er et kort fra Sparebanken Sør. Alle våre kort kan brukes i Fitbit Pay og Garmin Pay. Og har du Android-telefon kan alle kort fra Sparebanken Sør brukes i Google Pay.

Sparebanken Sør lanserte allerede i oktober, som en av de første bankene i Norge, Google Pay. Dette viser at vi ønsker å være langt fremme og tidlig ute med nye løsninger til beste for våre kunder. Google Pay er også en utrolig smud og enkel måte å betale på. 

Du slipper å taste kode, uansett beløp

En av de største fordelene med å betale kontaktløst med klokke eller mobiltelefon er at du ikke må taste kode for større beløp. Du får betalt bare ved å trykke på en knapp på klokka eller åpne mobiltelefonen og legge den inntil betalingsterminalen. Uansett beløp. Utrolig enkelt og kjapt.

Men er dette trygt, da?

Ja, dette er minst like sikkert som å betale med kort. Funksjonen slår seg av hvis klokka ikke er i kontakt med pulsen din. Det vil si at når du tar av deg klokka vil den ikke kunne brukes til betaling. Du må da - og innimellom - taste inn din personlige kode for at det skal gå an å betale med den.

Fra hvilket år kommer du?

Som sagt får jeg mange gøye kommentarer når jeg betaler med klokka. Men den beste er det vel min kollega Fredrik som opplevde. Da han var på kjøpesenteret og betalte for varen med sin Garmin-klokke så ekspeditøren forskrekket på han med store øyne, og utbrøt: Fra hvilket år kommer du? Ja, det kan nok på mange virke litt «science fiction», men dette er faktisk nåtid, enn så lenge…

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank