70 tips til Vipps på loppemarked

  •  

Loppemarkedet på Flekkerøya ble en stor attraksjon i år.

Å arrangere loppemarked kan være både trivelig og travelt, så vipps har laget en liste med 70 (70!) tips til dere som lager loppis. Her er fire favoritter, som vi så mange av i helgen.

Loppemarked og dugnadsarbeid

Flekkerøy Skolekorps har nettopp arrangert sitt årlige loppemarked. Det er et sommertegn like sikkert som maneter i vannet, men loppemarkedet kommer på ingen måte av seg selv. Mangfoldige timer med planlegging og dugnad ligger bak; oppgaver skal fordeles, lopper skal sorteres, lister skal sendes og betalingssystemer må være på plass. Loppegeneral Sverre Kristiansen har ansvaret for årets gjennomføring.

– Vi er veldig fornøyde med avviklingen, og venter nå spent på resultatet fra regnskapsansvarlig. Klokka halv fem samme dag var hallen ryddet og rengjort, og vi dro alle slitne og fornøyde hjem. Fornøyde fordi vi visste at vi hadde gjort en god jobb, og fordi vi visste at vi hadde fått mer midler inn i korpskassa, sier Sverre.

Selv om han er loppegeneral, blir det mye bæring og aktivitet på gjennomføringsdagen.

Sverre Kristiansen smiler mot kamera med loppemarked i bakbrunnen

Loppemarked og ulike betalingsløsninger

Flekkerøy Skolekorps har arrangert loppemarked i noen år, og Sverre kan fortelle at de begynner å få gode rutiner.

– Planleggingen begynner 5-6 uker før dagen. Vi dokumenterer alt underveis så vi kan forbedre så mye som mulig til neste år. Vi bruker QR-koder som vi henger opp overalt på loppemarkedet til å ta betaling via Vipps. Vi har ikke lagt opp en meny, da det ville bli vanskelig; vi selger jo alt mulig på loppemarkedet. I tillegg har vi kontanter og Zettle (tidligere iZettle) for de som ikke bruker Vipps, selv om de fleste har det.

4 av 70 lure ting du kan gjøre med Vipps

Her er fire tips til Vipps for lag og foreninger som skal arrangere loppemarked:

  1. QR-koden er en raskere måte å komme inn til betalingen på. Folk slipper å søke og velge nummer, og det er umulig å betale til feil sted.
  2. Vippsnummer med valgfritt beløp passer perfekt for loppemarkeder. Du kan legge til ulike kategorier på vippsnummeret. Da er det enklere å vite hva de ulike avdelingene har tjent. Eksempler på slike kategorier kan være: parkering, kafé, bøker, barneklær osv. Dermed får du smartere data på hva som fungerer og hva du bør gjøre mindre av.
  3. Folk gjenkjenner loppemarkedet bedre hvis dere bruker farger, symboler og skrifttype i markedsføringen som går igjen år etter år. Hvis loppemarkedet ditt ikke allerede har en tydelig visuell profil, hør i nettverket om det er noen med designbakgrunn som kan hjelpe til.
  4. Tilby ulike betalingsalternativer, men husk at jo flere alternativer, jo høyere kostnader og mer organisering både før, under og etter loppemarkedet. Veldig mange loppemarkeder tilbyr betaling med kontanter og Vipps.

Trenger du forresten kano, skrivemaskin, blazer og ny sykkelhjelm til neste år? For sent! De er solgt.

Kano, skrivemaskin, hjelm eller blazer - bildesamling

Les de 66 siste tipsene på Vipps sine sider (lenken åpnes i nytt vindu).

Blogg:
Ikke bare bank