Straksbetaling av store beløp

  •  

Sparebanken Sør er første bank i landet der alle kunder nå kan overføre større pengebeløp i sanntid.

Husker du bankremisser, sjekker og andre betalingsmetoder fra fjærpennens tid? Vi har heldigvis fått litt enklere løsninger med betaling i mobilbanken og Vipps for mindre beløp. Men hva om du har prøvekjørt drømmebilen en søndag formiddag, og gjerne skulle tatt den med hjem der og da? Som bedrifts- eller privatkunde i Sparebanken Sør er dette nå mulig!

For små beløp er Vipps fortsatt enkelt og greit, men for større beløp har det lenge vært en utfordring med forsinkelser i overføring av betalinger. Sparebanken Sør er nå, som en av de første bankene i Norge, ute med en løsning som umiddelbart overfører større beløp. Vi kaller det straksbetaling, hvilket er en bedre og billigere løsning for kunder som skal overføre større beløp.

Betaling skal oppleves raskt og enkelt for alle. Med dette som bakgrunn synes vi det er utrolig gøy å være første bank som kan tilby betaling i sanntid til alle våre kunder.

Gry Moen, direktør for Forretningsutvikling i Sparebanken Sør.

Bankene har i noen år hatt en begrenset løsning for straksbetaling. Da kunne privatkunder umiddelbart se at pengene var på konto i forbindelse med større transaksjoner, som for eksempel kjøp og salg av bil og båt. Løsningen var begrenset til 500 000 kroner, og har ikke vært tilgjengelig for bedriftsmarkedet.

I januar var Sparebanken Sør den første banken i Norge med straksbetaling for alle sine person- og bedriftskunder. Resten av de norske bankene er pålagt å ta imot straksbetalinger innen 15. juni.

Dette er straksbetaling

Straksbetaling er en betalingstjeneste der pengene blir disponible på mottakers konto straks betalingen er gjennomført. Dette betyr at om du kjøper en bruktbil i helgen, kan mottaker få pengene disponibelt på konto med én gang.

Dette er mulig på summer opp til 500 000 kroner, til kontoer i banker som har åpnet for mottak av straksbetaling.

Straksbetaling er ikke tenkt brukt til regningsbetaling, da vanlig betalingsinformasjon ikke følger med betalingen.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank