Lurt å huske på før du skal på ferie

  •  

Planlegg litt i forkant, så du kan nyte ferien!

Skal du ut på reise i sommer? Her får du gode tips til hva du bør tenke på. Så kan du bare nyte ferien.

Over halvparten av oss nordmenn reiser utenlands i sommerferien, mens mange ferierer i Norge. Uansett om du drar til utlandet eller i vårt eget land så bør du planlegge litt før du drar. Og husk at banken har du med deg i lomma. Bruk mobilbanken!

Aldri reis uten reiseforsikring

Selv hadde jeg aldri reist uten forsikring. Senest i vinter trengte jeg den virkelig da det meste gikk galt under en eksotisk juleferie. Reiseforsikring for hele familien koster bare noen hundrelapper i måneden.

Ha alltid med deg minst to betalingskort

Det er alltid lurt å ta med deg minst to betalingskort når du er ute og reiser, i tilfelle det ene kortet slutter å virke, blir stjålet eller mistet. Ta gjerne med ett vanlig bankkort og ett kredittkort. Ikke oppbevar kortene på samme sted.

Visste du at...

hvis du betaler reisen med Visa kredittkort i Sparebanken Sør og har brukt kortet siste 6 måneder, så har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert gratis i kredittkortet!

Husk regionsperren på utenlandsreiser

Denne kan du stille inn selv i nettbanken eller i mobilbanken. Kjipt å endelig stå fremst i en svett kø, og så får du ikke betalt fordi du har glemt å åpne for bruk i landet du nå er i. Husk også å sjekke utløpsdato på kortet.

Pass godt på kortene dine

Ikke ha det løst i lomma, og aldri legg det fra deg i en bar. Sjekk at beløp stemmer, og skjul koden når du taster den inn. Mange steder trenger du ikke taste inn koden, du bare legger kortet oppå terminalen, så blir betalingen godkjent på et lite sekund. Du kan også betale med mobilen eller klokka. Les om kontaktløs betaling her. 

Kredittkort er det smarteste å bruke i utlandet. Da er du bedre sikret ved kortsvindel, og tyver og svindlere får ikke et sugerør inn i brukskontoen din ved tyveri. Mister du kortet ditt kan du enkelt selv sperre det i mobilbanken. Her kan du også åpne det igjen om kortet dukker opp igjen. 

Pakk alltid det mest nødvendige i håndbagasjen

Der har jeg gått på en smell selv. Om kofferten ikke kommer frem, så kan du risikere å stå der kun i det du har på deg. Det er stress å måtte rett ut for å handle når du endelig har kommet frem til destinasjonen. Ha med et skift, nødvendige medisiner, lader, kontaktlinser og toalettsaker i håndbagasjen. 

Gøteborg er flott om sommeren

Sjekkliste før du drar

  • Sjekk passenes utløpsdato
  • Last ned filmer og serier du kan se offline
  • Husk ørepropper
  • Ta med ladere
  • Rydd plass på mobilen til nye bilder
  • Ta med tegnesaker, kortstokk og annet barna kan pusle med
  • En pakke kjeks er lurt å ha i veska
  • Ha alltid med deg vann

God sommer! 

Priseksempel Visa kredittkort

Eff. rente 24,13 %, 15 000,-, o/12 md. Kostnad 1787 kroner. Totalt: 16 787 kroner.

 

Av: Janicke Altenborg Leder digitalt salg
Blogg:
Ikke bare bank