Tips til smart kortbruk på reise

  •  

Visa kredittkort er ikke tilknyttet kontoen din og er dermed et trygt valg for netthandel og på reise.

I disse dager er det mange som forventningsfullt trykker på «bestill»-knappen. Vi er på vei inn i høysesongen for feriebooking! Her er våre beste tips for en økonomisk trygg tur.

Betal reisen med Visa kredittkort

Når du handler på nett er kjøpet ditt beskyttet over hele verden når du bruker Visa (både debet- og kredittkort) til å betale for varer eller tjenester. Husk at det gjelder ved kjøp med Visa på netthandel eller i betalingsterminal (ikke regningsbetaling i nettbank). Hvis du ikke mottar den tjenesten du har bestilt og leverandøren ikke kan hjelpe deg, så kan du reklamere på dette gjennom banken.

Dersom du knytter ditt Visa kredittkort til EuroBonus, opptjener du poeng på alle kjøp.

Vi anbefaler at du betaler hele fakturaen ved forfall.

Bruk kredittkortet på reisen, og ha med debetkortet i tillegg

Ha alltid med minst to kort når du er ute og reiser. Gjerne et debetkort (vanlig bankkort) og et kredittkort. Da har du et kort ekstra om det ene kortet mistes, blir stjålet eller slutter å virke. Et debetkort er direkte koblet mot bankkontoen din. Ved å bruke kredittkort unngår du at kontoen din blir tappet for penger hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for kortsvindel .

Betal i lokal valuta

Velg alltid lokal valuta når du handler i utlandet! Mange butikker som har turister som sine kunder, tilbyr deg å betale i norske kroner. Men summen du vil få presentert i kroner er som regel basert på en kurs som er mye dårligere enn om du betaler i lokal valuta.

Skjul PIN-koden og bruk kontaktløs betaling så mye som mulig

Pass på at ingen ser PIN-koden din når du taster den inn. Bruk kontaktløs betaling der det er mulig. Da slipper du å taste koden. I Norge er grensen for kontaktløs betaling  500 kr. Disse grensene varier i utlandet.

Med Visa-kort fra Sparebanken Sør kan du på flere steder i utlandet reise med offentlig transport kun ved å tæppe kortet kontaktløst. I London kan du for eksempel tæppe deg inn og ut av portene i undergrunnen, og billigste billettpris belastet kortet automatisk. Dette gjelder også for Google Pay™, Fitbit Pay eller Garmin Pay. Kjempeenkelt og sikkert.

Ha tilstrekkelig kredittgrense på kredittkortet

Når du leier bil, er det ikke uvanlig at bilutleieselskapet reserverer 20 000 kroner på kortet ditt. Når du sjekker inn på hotell, kan du oppleve det samme. Sørg for å søke om tilstrekkelig kredittgrense på kredittkortet. Det koster ikke noe ekstra å ha tilstrekkelig kreditt tilgjengelig!

Bruk mobilbanken

Med mobilbanken holder du enkelt kontroll på hvor mye penger du har tilgjengelig og du kan raskt overføre mellom kontoer når du er på farta.

Mister du bankkortet ditt, er det også kjapt å sperre kortet via mobilbanken. Dersom du finner det igjen kan du åpne sperringen igjen selv. Les mer om mobilbanken her.

Du bør også lagre telefonnummeret vårt om noe skulle skje med bankkortet på reisen. Da har du det lett tilgjengelig. Ringer du Sparebanken Sør fra utlandet er nummeret +47 38 10 92 00.

Priseksempel Visa kredittkort

Eff. rente 24,13 %, 15 000,-, o/12 md. Kostnad 1787 kroner. Totalt: 16 787 kroner.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank