Husk på dette i påska

  •  

I påska har vi mer tid til de små ting, som legobygging og hjemmekos.

Vi gleder oss til påske, enten vi bor ved kysten, på fjellet eller i byen. Men det kan være lurt å ta med seg disse tipsene om åpningstider og trygge betalinger og litt til.

Åpningstider i banken i påska

På grunn av koronasituasjonen i landet, så er rådgiverne kun tilgjengelig på telefon og e-post i arbeidstiden, og de går i ferie fra klokken 12 onsdag 31. mars. Utenlandsbetalinger kan også formidles frem til klokken 12 denne onsdagen. 

Du kan ringe kundesenteret vårt på telefon (+47) 38 10 92 00 frem til klokka 1700 onsdag før påske. De kan hjelpe deg med ganske mye, og du finner også mye hjelp på nettsidene våre. Let eller søk etter det du lurer på. 

Har nettbanken åpningstider?

Husk at nettbanken også tar "ferie". Det vil si at betalinger som legges inn med betalingsdato på helligdagene, ikke går gjennom før første virkedag etter ferien. Altså tirsdag etter påske, om du for eksempel legger en betaling inn på langfredag.

Ønsker du at mottaker skal få pengene før påske, bør betalingen være gjort senest onsdag 31. mars klokka 1330

Du kan imidlertid overføre penger mellom egne kontoer (i samme bank) når som helst. Du kan også betale til andre kontoer i samme bank som din egen. Transaksjonene skjer da umiddelbart. Dersom du plutselig får behov for å betale noen uten at det var helt planlagt i helligdagene, er det alltid mulig å benytte seg av straksbetaling

Skal du betale noe i nettbedrift, er fristen for betaling før påske onsdag 31. mars klokka 1400.

Ferietips til deg

Enten du er ved sjøen, på fjellet eller bor midt i en by, er det noen forholdsregler som er smarte å få med seg både før og underveis i ferien.

Vi har derfor laget en liten huskeliste for deg.

Gjør dette før ferien

  • Regninger som forfaller i helligdagene bør du betale i god tid.
  • Handle inn i god tid før butikker stenger. Husk at mange matbutikker nå kan pakke varer for deg og til og med levere. Benytt deg av mulighetene og unngå trengsel siste dagen før helligdagen.
  • Last ned mobilbanken. Da kan du enkelt holde oversikt over saldoen og utgiftene, og du kan raskt overføre penger mellom kontoer.
  • Du har hørt at de fleste ulykker skjer i hjemmet? Innboforsikring dekker mye av det som kan skje i disse litt spesielle tidene når vi er mye hjemme.

Slik betaler du trygt i ferien

  • Last ned Vipps - du kan enkelt sende bursdagsgaver, betale naboen som leverer varer til deg, eller betale på nett og i kiosker m.m. med Vipps.
  • Bruk helst kontaktløs betaling der det er mulig, bruk hjørnet av kortet når du må taste PIN-koden for å unngå kontakt.
  • Husk å benytte deg av trygge nettsteder som har oppdatert sikkerhetssertifikat når du skal handle på nett. Les våre råd om netthandel her

Her er telefonnummeret til Sparebanken Sør: (+47) 38 10 92 00.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank