Husk på dette i påska

  •  

Kundesenteret kan chatte med deg i mobil- og nettbank 08-20 på hverdager, og frem til klokken 17 onsdag før påske. Du kan ringe hele døgnet.

Vi gleder oss til påske, enten vi bor ved kysten, på fjellet eller i byen. Men det kan være lurt å ta med seg disse tipsene om åpningstider og trygge betalinger og litt til.

Åpningstider i banken i påska

Du kan chatte med kundesenteret vårt i mobil- og nettbanken hverdager 08-20, og frem til klokka 17 onsdag før påske. Vi har døgnåpen telefon, slik at du når som helst kan ringe (+47) 38 10 92 00.

På telefonen kan du få hjelp til ganske mye, og du finner også mye hjelp på nettsidene våre. Let eller søk etter det du lurer på.

Avtal gjerne møte med rådgiveren din om det passer for dere, men husk at de fleste rådgiverne er i ferie fra klokken 12 onsdag før påske. Utenlandsbetalinger kan også formidles frem til klokken 12 denne dagen.

Møtebooking online

Nå kan du reservere tid med kunderådgiveren din via nett- eller mobilbanken. Logg inn og se når rådgiveren din er ledig. Dersom du ikke er kunde, kan du avtale møte med en i vårt digitale team.

Gå til møtebooking med digital rådgivning

Har nettbanken åpningstider?

Husk at nettbanken også tar "ferie". Det vil si at betalinger som legges inn med betalingsdato på helligdagene, ikke går gjennom før første virkedag etter ferien. Altså tirsdag etter påske, om du for eksempel legger en betaling inn på langfredag.

Ønsker du at mottaker skal få pengene før påske, bør betalingen være gjort før onsdag 27. mars klokka 1400

Du kan imidlertid overføre penger mellom egne kontoer (i samme bank) når som helst. Du kan også betale til andre kontoer i samme bank som din egen. Transaksjonene skjer da umiddelbart. Dersom du plutselig får behov for å betale noen uten at det var helt planlagt i helligdagene, er det alltid mulig å benytte seg av straksbetaling. Men husk betalingsgrensen på 15 000 kroner dersom du ikke har endret denne. 

Skal du betale noe i nettbedrift, er fristen for betaling før påske onsdag 27. mars klokka 1400.

Glemt eller blokkert passord?

Dersom du har glemt passordet, eller dersom påloggingen din er blokkert til nettbanken, kan du benytte deg av glemt passord-funksjonen. Husk at du kan bruke informasjon fra mobilbanken eller kortkompis for å svare på noen av spørsmålene som stilles.

Ferietips til deg

Enten du er ved sjøen, på fjellet eller bor midt i en by, er det noen forholdsregler som er smarte å få med seg både før og underveis i ferien.

Vi har derfor laget en liten huskeliste for deg.

Gjør dette før ferien

  • Regninger som forfaller i helligdagene bør du betale i god tid.
  • Handle inn i god tid før butikker stenger. Husk at mange matbutikker nå kan pakke varer for deg og til og med levere. Benytt deg av mulighetene og unngå trengsel siste dagen før helligdagen.
  • Last ned mobilbanken. Da kan du enkelt holde oversikt over saldoen og utgiftene, og du kan raskt overføre penger mellom kontoer.
  • Du har hørt at de fleste ulykker skjer i hjemmet? Innboforsikring dekker mye av det som kan skje når vi er hjemme.
  • Skal du reise på ferie, er reiseforsikring viktig å ha i orden. Les mer om reiseforsikring her.

Slik betaler du trygt i ferien

  • Last ned Vipps. Du kan enkelt sende bursdagsgaver, betale naboen som leverer varer til deg, eller betale på nett og i kiosker m.m. med Vipps.
  • Bruk helst kontaktløs betaling der det er mulig. 
  • Husk å benytte deg av trygge nettsteder som har oppdatert sikkerhetssertifikat når du skal handle på nett. Les våre råd om netthandel her

Her er telefonnummeret til Sparebanken Sør: (+47) 38 10 92 00.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank