Tjen penger på det du ikke bruker

  •  

Alt du eier kan potensielt gi deg den fine ekstrainntekter.

Her er fire tips som fyller på bankkontoen din.

Delingsøkonomi er skikkelig i vinden, og det gir deg mange muligheter til å tjene penger på det du allerede eier – men ikke bruker så mye.

Kanskje ekstrakronene du får inn kan være starten på din neste drømmeferie?

Her er fire måter du kan tjene penger på det du har.

Lei ut bolig

Har du en ekstra boenhet du ikke bruker, er jo saken grei. En hybel i huset gir gode og som regel skattefrie inntekter.

De fleste har imidlertid ikke det. Men kanskje du har et ekstra soverom, en kjellerstue eller et innredet loft som ikke er noe særlig i bruk? Dette kan også gi deg skattefrie leieinntekter, så lenge du bor i huset selv.

Airbnb har blitt en populær tjeneste for denne typen utleie. Der kan du velge om du bare vil leie ut ett eller flere rom, eller hele boligen.  Løsningen er enkel å sette opp, og du velger selv hvem du vil leie ut til og når du vil ha gjester.

Lei ut bilen

Har du en bil som du strengt talt ikke trenger til annet enn å kjøre på butikken eller jobb?

Denne kan også leies ut når du ikke bruker den.

Her finnes en norsk tjeneste som heter Nabobil.no. Du legger bare inn bilen din, setter en pris pr. dag og venter på at folk skal sende forespørsler.

Lei ut tingene dine

Om du ikke har et rom eller en bil å leie ut, har du garantert noen ting du ikke bruker. Det kan være en motorsag, henger, et telt, verktøy, kajakk, sykkel, alt mulig.

Disse tingene kan også tjene penger for deg. Til det kan du for eksempel bruke tjenesten Leieting.no, som er laget spesielt for dette formålet.

Selg det du ikke bruker

Én ting er å leie ut det du ikke bruker så ofte, men om du ikke bruker det i det hele tatt er det kanskje bedre å selge det.

Bruktmarkedet er bedre enn noen gang. Det finnes mange kjøpere og flere ulike steder du kan selge unna tingene dine.

Du kan bruke nettbaserte løsninger som Finn.no, Facebook og Letgo. Eller du kan lage ditt eget garasjesalg i nabolaget.

PS! Går du i gang med å leie ut eller å selge ting, kan det være lurt å samle kronene på en egen sparekonto eller sette de i fond. Da forsvinner ikke pengene i alle de daglige utgiftene, og det er mer motiverende å se summen vokse.

Av: Hans Jacob Brekke Tidligere blogger
Blogg:
Ikke bare bank