Slik lar du barna styre sine egne penger på 17. mai

  •  

Trikset for å få i deg mest mulig is er å ikke spise samme type hele dagen. (red.)

Nasjonaldagen kalles gjerne «barnas dag», og det er ikke uten grunn. De fleste barn elsker denne dagen og alt den fører med seg av iskremspising, fest og moro. Denne artikkelen har noen tips til hvordan dagen også kan bli til økonomisk læring og mestring for barna. 

Barnas og lommebokas dag

Festdager som dette kan fort bli et pengesluk, og det kan være vanskelig å vite hvor mye penger som går med når det trekkes mange mindre summer her og der.

Her er tre enkle tips til deg som vil snakke litt med barna om økonomi før nasjonaldagen:

1. Sett opp et enkelt budsjett sammen med barna

Gjør det til noe gøy å sammen planlegge 17.mai – hva er det barnet gleder seg mest til? Sett opp en prioritert liste sammen over alt barnet vil oppleve og unne seg denne dagen – og hva det vil koste. Hvor mye koster egentlig tre is, et sukkerspinn og fem billetter på tivoliet?

2. Bli enige om en sum og gi hele beløpet på morgenen

Etter budsjettøvelsen over blir dere enige om en sum for 17.mai-kosen som barnet kan styre selv. Alle barn er forskjellige, men de fleste liker selvstendigheten ved å betale selv, og å få bestemme hvor og hvordan de vil bruke sine egne penger.

3. Vær raus og ha det gøy

La økonomi bli noe lystbetont og gøy for barna – det vil lønne seg i lengden! Blir barnets lommebok fort tom og budsjettet gikk ikke helt etter planen? Hold fokus på feiringen og kosen, spander iskremen med glede og ha en god 17. mai sammen!

Her kan du laste ned mobilbank UNG for å holde oversikten lettere

Blogg:
Ikke bare bank