Reiseforsikringen reddet ferien

  •  

At noen tør å reise uten forsikring forstår jeg ikke! På Seychellene fikk jeg virkelig god hjelp av Frende.

Den følelsen. Når du står der på flyplassen i et eksotisk land, svett og trøtt etter lang reise, og så kommer aldri kofferten din. At noen tør å ikke ha reiseforsikring forstår jeg ikke! 

Jeg stirret optimistisk så lenge på det rullebåndet at jeg ble faktisk kvalm. Dessverre var kofferten borte, og jeg måtte fylle ut et skjema på flyplassen før turen til hotellet kunne starte. 

Reis aldri uten å ha det viktigste i håndbagasjen!

Vel framme i paradis konstaterte jeg at jeg hadde gjort den idiotiske feilen å ikke pakke med det viktigste og et skift i håndbagasjen. Lite kult å stå der i 40 grader i sort langbukse, genser og mokasiner. Det var alt jeg hadde! Og jeg ante ikke om kofferten noen gang ville dukke opp igjen.

Javel, tenkte jeg, da er det vel bare å finne en butikk umiddelbart, og få handlet en bikini, en kjole og sandaler. Men, det første jeg lærte om Seychellene var at det finnes faktisk ingen klesbutikker der! Kontaktlinser hadde jeg heller ikke, og jeg ville jo gjerne se litt av dette fantastiske landet.

Det ordnet seg

Det endte med en lang taxitur til landets eneste optiker. Til slutt fikk jeg også tak i et par sjal og noen slippers. To dager gikk det før kofferten ankom. Halleluja! Inntil da hadde jeg solet meg i blondeundertøy, og spist fine middager iført sjal og slippers. Med bustete hår og usminket, for jeg manglet både børste, rettetang og sminke. 

Det dummeste er jo at reiseforsikringen hadde dekket nødvendige innkjøp da kofferten forsvant. Men det var altså merkelig lite å få kjøpt. Men alle utlegg jeg hadde på det jeg klarte å skaffe av nødvendige ting, det dekket forsikringen.

Foto av strand på Seychellene i artikkel om reiseforsikring 

Igjen måtte jeg bruke reiseforsikringen

Nå var planen videre å leve i sus og dus på paradisøya resten av ferien, som virkelig er det vakreste stedet jeg noengang har sett. Og med verdens beste reisefølge. Men jeg skulle visst trenge reiseforsikringen enda en gang.

To netter tilbragte vi ute på en øy. Her skulle vi flotte oss litt fordi det var julaften. Mens de fleste sikkert så på Tre nøtter til Askepott, ble jeg plutselig syk. Såpass at vi måtte skaffe antibiotika. Det var lettere sagt enn gjort på en nesten øde øy og på selveste julaften. Men dagen etter klarte faktisk manageren på det lille hotellet å få fraktet ut medisin i en båt. Dette dekket også reiseforsikringen. 

Foto av strand, sjø og palmer fra drømmeferien

Og igjen!

Formen var raskt fin igjen, og resten av ferien var en drøm. For et sted! Seychellene anbefales på det varmeste. Har aldri hatt så lite lyst til å dra fra et sted, men hjem måtte vi. Første mellomlanding var ingen god opplevelse. Vi hadde dårlig tid, og i sikkerhetskontrollen yret det av folk. Plutselig ble vi nærmest dyttet gjennom kontrollen, og da forsvant mobilen min! Er det en ting jeg aldri legger fra meg så er det den. Men i en sikkerhetskontroll MÅ man jo legge den i en slik plastkasse. Borte var den! Hele livet mitt. Heldigvis lagrer jeg bilder i skyen, men dagene uten mobilen var ille. Reiseforsikringen måtte nok en gang redde meg, og erstattet telefonen. 

Og det er ganske vilt, men tror du kofferten min kom med hjem? Neida! To dager etter at vi var kommet hjem ble den levert på døra, helt knust var den også. Igjen ordnet Frende Forsikring raskt opp, og jeg kunne dagen etter levere den knuste kofferten hos en lokal forhandler, og få med meg en splitter ny koffert hjem.

Seychellene er definitivt et sted jeg vil tilbake til! Tross alle disse uhellene var det den beste ferien ever :) Men neste gang jeg drar på ferie skal håndbagasjen inneholde alt jeg måtte trenge til de to første dagene. 

At noen tør å ikke ha reiseforsikring forstår jeg ikke! Jeg er strålende fornøyd med Frende, som var både hyggelige og veldig raske på oppgjør. Og forsikringen gjelder faktisk ikke bare på ferie, men også på fritiden når du ikke er hjemme, på jobb eller skole. For noen hundrelapper i måneden er du og familien virkelig godt dekket. Sjekk pris og les mer om vår reiseforsikring her. God ferie!

Av: Janicke Altenborg Leder digitalt salg
Blogg:
Ikke bare bank