– Sparebanken Sør var det riktige valget for oss

  •  

Rebekka Leikvangen Lysvoll og Kasper Berntsen Jørgensen med lille Hektor på armen, sammen med sin rådgiver i Sparebanken Sør Froland, Glenn André Nødtvedt.

Da Kasper Berntsen Jørgensen og Rebekka Leikvangen Lysvoll fra Froland skulle kjøpe sin første bolig, var det naturlig for dem å ta kontakt med Sparebanken Sør. Personlig rådgivning, tilgjengelighet og støtte til lokalidretten er noen av grunnene til at de fortsatt er fornøyde kunder.

– Jeg kjente rådgiver Glenn André fra fotball, og det var derfor praktisk for meg å ta kontakt med han. Jeg hadde veldig mange spørsmål rundt boliglån, som for eksempel hvor mye vi kunne låne. Glenn var alltid tilgjengelig og svarte på alt det jeg lurte på. Det er grunnen til at jeg aldri var i tvil om at Sparebanken Sør var det riktige valget for oss, forteller Kasper.

Setter pris på personlig rådgivning

I Sparebanken Sør har alle kunder sin egen rådgiver, og det har Kasper og familien fått god nytte av. Deres rådgiver, Glenn André Nødtvedt, har i tillegg til å hjelpe med alt som har med boliglån å gjøre, også bidratt på andre måter som har hatt positiv effekt på familiens økonomi.

– Vi har fått hjelp av Glenn André til å opprette fondssparing, sette opp AvtaleGiroer og få oversikt over utgifter. I tillegg har han hjulpet oss med å tegne forsikringer i Frende. Vi liker å ha alt samlet, slik at det er enklere å få bistand dersom vi skulle trenge det, sier Kasper.

Les mer om hvorfor det kan være smart å samle bank- og forsikringstjenester

Han trekker fram spesielt ett råd som har gitt en konkret og tydelig effekt på økonomien deres.

– Da vi gikk gjennom utgiftene våre, så la Glenn André merke til at vi hadde en dyr strømavtale. Han hjalp oss derfor med å bytte den med en gang, og det har spart oss for noen hundrelapper i måneden, sier han.

Foto av familien utenfor huset sitt

– Få oversikt over økonomien

Det finnes flere måter å redusere forbruket på i hverdagen, og Kasper deler to av tipsene han selv har fått mye bruk for:

– Skaff deg en fullstendig oversikt over alle faste utgifter. Det kan for eksempel være lurt å sjekke hvilke abonnementer du har som ruller og går, og si opp de du ikke bruker!

Han anbefaler også å ukeshandle på butikken, fremfor å handle mat hver dag.

– Du kan spare en del på å handle inn det du trenger til hele uka, slik at du på en mer gjennomtenkt måte får brukt alt.

Kasper Berntsen Jørgensen

Les Kajas tips til hvordan du kan redusere matbudsjettet

Glenn André er enig i at det er lurt å skaffe seg god oversikt over hva du bruker penger på i løpet av en måned.

– De fleste oppdager da at det forsvinner mye penger på unødvendige ting. Kanskje kan disse pengene brukes til en spareavtale i fond?

Prøv spareroboten, og finn ut om fondssparing passer for deg

Han anbefaler uansett alle å starte opp med fast sparing så fort som mulig.

– Det å ha en buffer når det dukker opp uventede kostnader, er en god trygghet.

Foto av rådgiver Glenn Andre Nodtvedt i Sparebanken Sør.jpg

Banken støtter lokalmiljøet

Sparebanken Sør har totalt 34 kontorer i landsdelen, og ett av dem ligger i Froland hvor Kasper og familien bor. De er glade for at banken er lokal og lett tilgjengelig, og opplever at det gir trygghet. 

– Selv om det er enkelt å nå dem på telefon, så synes jeg det er nyttig å kunne møte opp fysisk for å få grundigere informasjon om forskjellige ting. Vi har spurt om absolutt alt mulig, og jeg har fått gode svar og har lært mye hver gang, sier han.

I forbindelse med koronapandemien er de fleste kontorene stengt for drop-in, men så lenge smittesituasjonen tillater det er det likevel mulig å avtale fysiske møter med rådgiver. 

Banken er opptatt av å støtte gode tiltak i lokalsamfunnet blant annet innenfor idrett og kultur. Det setter Kasper og familien stor pris på.

– Vi har begge vært med i idretten hele livet, og vi håper at sønnen vår også ønsker å drive med sport av noe slag etter hvert. Derfor er det fantastisk at vi har så gode fasiliteter, og det er jo takket være blant andre Sparebanken Sør!

Av: Siril Reyes Aartun Marked- og kommunikasjonsrådgiver for bedriftsmarked
Blogg:
Ikke bare bank