Åpningstider og betalingsfrister før nyttår

  •  

Ikke glem å sette inn penger på BSU-kontoen før nyttår. Her finner du betalingsfrister og åpningstider.

Skal du betale regninger, overføre til BSU eller snakke med bankrådgiveren din i jula, bør du sjekke frister og muligheter for jula 2023.

I år er julaften og nyttårsaften på en søndag, og vi har som vanlig ikke åpent i helgene. Vi er likevel tilgjengelige for deg på flere måter.

Åpningstider i jula

I romjula har vi følgende åpningstider:

Kundeservice (+47) 38 10 92 00

Du kan ringe kundeservice dag og natt. Dette kan vi hjelpe deg med døgnet rundt.

Chat med et menneske i nett- og mobilbanken

Hverdager mellom 0800-2000, stengt i helg og på helligdager.

Kristiansand, Arendal og andre kontorer

De forskjellige kontorene i Sparebanken Sør har forskjellige åpningstider. Her finner du avdelingsoversikten vår med informasjon om når det er åpent. Du finner navnet på rådgiveren din på forsiden når du logger inn i nett- eller mobilbanken. Husk at du kan avtale møte med rådgiveren din i forkant utenfor standard åpningstider.

Frist for betalinger

Fredag 22. desember er vanlig dag, og vanlige overføringstider gjelder. Lille julaften og julaften er ikke bankdager, og det betyr at betalinger som gjøres etter siste frist 22. desember, ikke kjøres før 27. desember.

Mobilbank, nettbank og andre digitale tjenester er naturligvis tilgjengelig døgnet rundt, men om du skal betale regninger, er det én frist du bør vite om rundt jul og nyttår. 

Skal du betale i nettbanken eller mobilbanken og få dette registrert før 2024, er siste frist fredag 29. desember klokka 1330. Fristen for nettbedrift er klokka 1400. Betalinger lagt inn etter dette vil bli overført tirsdag 2. januar. 

Vi anbefaler å få unna transaksjoner så tidlig som mulig.

Betalinger og overføringer mellom kontoer i Sparebanken Sør er disponible nærmest umiddelbart etter du har gjennomført transaksjonen, så disse fristene over gjelder kun for betalinger til kontoer som ikke er i Sparebanken Sør.

BSU før nyttår

Merk at du kan overføre til BSU-kontoen din helt frem til klokken 2150 på lørdag 30. desember. Dette gjelder dersom du overfører fra dine egne kontoer internt i samme bank. 

IPS før nyttår

Vil du kjøpe eller selge IPS (individuell pensjonssparing) hos Norne i 2023, er fristen for ordre onsdag 27. desember. Dette for å være helt sikker på at ordren kommer med på skatteåret 2023.

Krise? Straksbetaling

Dersom du har bommet og trenger å betale noen etter en av fristene, så kan du benytte deg av tjenesten straksbetaling. Da blir saldo hos mottakeren oppdatert umiddelbart, selv om ikke summen blir bokført før neste bankdag. Tjenesten koster noen kroner. Les om straksbetaling her.

God jul og godt nyttår!

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank