Disse forsikringene bør du ha som student

  •  

Når du flytter hjemmefra bør du også tenke på å forsikre deg og dine eiendeler.

Mange studenter glemmer viktige forsikringer som innboforsikring, reiseforsikring og uføreforsikring når de flytter hjemmefra. Det kan fort bli dyrt!

Med lite studiestøtte, høye boligpriser og mye studiemateriell som må skaffes, er det ikke alltid det frister å bruke penger på forsikring, men tør du å la være?

Innboforsikring

Tingene du bruker daglig, som pc, nettbrett, kamera og mobiltelefon har ofte høy verdi, og det er vanskelig og plutselig måtte erstatte gjenstander av såpass høy verdi dersom du ikke har fast inntekt.

Sparebanken Sør er medeier i forsikringsselskapet Frende.

Her melder 1 av 7 unge mellom 18 og 35 år årlig inn skade på sin reiseforsikring.

5,5 prosent av kundene i samme aldersgruppe bruker innboforsikringen. Dette viser at sjansen for at noe skal skje er ganske stor.

Reiseforsikring

En god reiseforsikring gjelder reiser i hele verden inntil 65 dager. I Frende er du også dekket på fritiden når du ikke er på jobb, skolen eller hjemme. I praksis er du dekket av reiseforsikringen i det øyeblikket du forlater adressen du bor på, for å ta bussen, gå på butikken eller en liten tur på byen.

Bestill Norges beste reiseforsikring her!

Bor du hjemme, og er under 21 år, er du dekket av foreldrenes forsikringer, både innboforsikring og reiseforsikring. Ulike forsikringsselskap har ulik praksis, det er derfor smart å undersøke med det forsikringsselskapet som foreldrene dine bruker.

Frende har ingen tidsbegrensning på hvor lenge verdigjenstandene er dekket av foreldrenes innboforsikring, når du bor på midlertidig adresse i Norden. Det er først når du endrer den folkeregistrerte adressen din at du må tegne egen innboforsikring.

Lås hybelrommet!

Som student er det mange som velger å bo i hybelhus, studenthjem eller i bokollektiv/bofellesskap.

Det er viktig å huske at den enkelte beboer ikke er dekket av innboforsikringen til en av de andre beboerne. Du må ha din egen!

Eiendelene dine er som hovedregel ikke dekket mot tyveri i fellesrom heller. Oppbevar derfor alle større verdier på eget låsbart hybelrom!

Mye å tape

Selv om forsikring ikke er et dagligdags diskusjonstema blant studenter, er det denne gruppen som har mest å tape ved for eksempel uførhet.

Hovedårsakene til uførhet er muskel og skjelettlidelser, psykisk helse og hjerte- og karsykdommer. Dette er sykdommer som kan ramme oss alle, på alle stadier i livet. Selv om sannsynligheten for å bli ufør som student ikke er så stor, er det verdt å vurdere en slik forsikring også.

Les mer om våre forsikringer her.

Uføreforsikring

En god uføreforsikring kan være din beste investering for å sikre fremtidig inntekt. Med lite eller ingen arbeidserfaring, vil du som er ung få veldig beskjedne summer fra folketrygden.

Når du er ung og har god helse, koster en slik forsikring lite.

Men dette er likevel en type forsikring som vi ser blir nedprioritert i et slunkent studentbudsjett.

Hva med å ønske seg uføreforsikring i gave fra foreldre eller besteforeldre?

Jon Viervang, tidligere leder i Sparebanken Sør Forsikringsrådgivning

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank