Disse forsikringene bør du ha som student

  •  

Når du flytter hjemmefra, bør du også tenke på å forsikre deg selv og eiendelene dine.

Mange studenter glemmer viktige forsikringer som innboforsikring, reiseforsikring og uføreforsikring når de flytter hjemmefra. Det kan fort bli dyrt!

Med lite studiestøtte, høye boligpriser og mye studiemateriell som må skaffes, er det ikke alltid det frister å bruke penger på forsikring, men tør du å la være?

Innboforsikring

Tingene du bruker daglig, som pc, nettbrett, kamera og mobiltelefon har ofte høy verdi. Det er vanskelig å plutselig måtte erstatte gjenstander av såpass høy verdi dersom du ikke har fast inntekt. En innboforsikring er derfor god å ha. Hvis du er student og er folkeregistrert hos foreldrene dine, er du vanligvis dekket av deres innboforsikring.  

Les mer om innboforsikring her.

Reiseforsikring

Frendes reiseforsikring gjelder reiser i hele verden inntil 75 dager. Du er også dekket på fritiden når du ikke er på jobb, skolen eller hjemme. I praksis er du dekket av reiseforsikringen i det øyeblikket du forlater adressen du bor på, for å ta bussen, gå på butikken eller en liten tur på byen. Dersom du er under 21 år, kan du være dekket av dine foreldres reiseforsikring. Sjekk det før du skaffer deg egen forsikring.

Bestill Norges beste reiseforsikring her!

Lås hybelrommet!

Som student er det mange som velger å bo i hybelhus, studenthjem eller i bokollektiv/bofellesskap.

Det er viktig å huske at den enkelte beboer ikke er dekket av innboforsikringen til en av de andre beboerne. Du må ha din egen!

Eiendelene dine er som hovedregel ikke dekket mot tyveri i fellesrom heller. Oppbevar derfor alle større verdier på eget låsbart hybelrom!

Forsikringene du trenger som ung

Mye å tape

Selv om forsikring ikke er et dagligdags diskusjonstema blant studenter, er det denne gruppen som har mest å tape ved for eksempel uførhet.

Hovedårsakene til uførhet er muskel og skjelettlidelser, psykisk helse og hjerte- og karsykdommer. Dette er sykdommer som kan ramme oss alle, på alle stadier i livet. Selv om sannsynligheten for å bli ufør som student ikke er så stor, er det verdt å vurdere en slik forsikring også.

Les mer om forsikringene våre her.

Uføreforsikring

En god uføreforsikring kan være din beste investering for å sikre fremtidig inntekt. Med lite eller ingen arbeidserfaring, vil du som er ung få veldig beskjedne summer fra folketrygden.

Når du er ung og har god helse, koster en slik forsikring lite. Men dette er likevel en type forsikring som vi ser blir nedprioritert i et slunkent studentbudsjett.

Hva med å ønske seg uføreforsikring i gave fra foreldre eller besteforeldre?

Jon Viervang, tidligere leder i Sparebanken Sør forsikringsrådgivning

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank