Hvordan spare smartest?

  •  

Å starte sparingen tidlig i aksjefond er smart!

Starter du sparing i aksjefond i dag og setter inn 1000 kroner i måneden kan du sitte med 1,3 millioner kroner etter 30 år. At alt for få av kundene våre sparer i aksjefond synes jeg er utrolig trist! 

Å spare i aksjefond er veldig smart

Det er smart å starte sparing i aksjefond tidlig. Da kan små beløp hver måned bli mye penger om 10, 20 eller 30 år. Se på bildet over. Starter du sparingen i dag og setter inn 1000 kroner i måneden kan du sitte med 1,3 millioner kroner etter 30 år. Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning, men forventet avkastning i aksjefond ligger skyhøyt over forventet bankkontorente, og historien viser også at langsiktig sparing i aksjemarkedet har vært svært lukrativt. 

Realiser framtidige drømmer

Mange kunder har enda ikke startet å spare i aksjefond, selv om de har råd til det. Dette har vært av flere grunner, som for eksempel:

  • Har ikke tro på aksjemarkedet
  • Gidder ikke følge med på hva som skjer i markedene
  • Tør ikke ta risiko på sparepengene

Det er flere måter å få fornøyde kunder på, blant annet får man fornøyde kunder ved å bidra til god avkastning på sparepengene deres. 

Og misforstå meg rett; jeg sier ikke at du skal putte alle sparepengene dine i aksjemarkedet! Men, mange har både fast nedbetaling på boliglån og fast sparing til konto hver måned, noe som representerer risikofri sparing, men til lav rente. Er du i nevnte kategori og starter en sparing i aksjefond vil du fortsatt ha begrenset risiko på din samlede sparing, om det er et ønske. Samtidig vil en mindre månedlig spareavtale til aksjefond kunne gi deg muligheter til å realisere fremtidige drømmer.

Tiden og aksjemarkedet jobber for deg

Noen sier til og med, noe overdrevet, at rentesrenteeffekten er den sterkeste kraften vi har. Vet ikke om jeg er helt enig der, men denne har i allefall stor effekt for avkastningen på sparepengene dine over tid.

Ta kontakt med din rådgiver for å finne ut om langsiktig sparing i aksjefond passer deg og din økonomi. Test også vår sparerobot

PS: Skulle du la deg påvirke av store avisoverskrifter som skriker imot deg at aksjemarkedet er ruglete for tiden er det viktig å huske på en ting: Fall i aksjemarkedet gjør at du får flere fondsandeler for den 1000-lappen du kjøper for hver måned. Det blir som å kjøpe ski på salg i april. :)

Av: Kenneth Sjåvåg Privatøkonom
Blogg:
Ikke bare bank