Fondssparing har blitt vanlig – har du startet?

  •  

Det er stor sannsynlighet for at pengene dine vil vokse dersom du sparer langsiktig i fond.

Å spare i fond blir stadig enklere. Har du startet, eller føler du at fondssparing er vanskelig? Privatøkonom Kenneth Sjåvåg hjelper deg i gang.

Det er fint å se at stadig flere av kundene våre sparer langsiktig i fond. Den største terskelen for mange er gjerne det å komme i gang. Har du først kommet i gang, blir det ofte en god vane du fortsetter med og som oftest vil få stor glede av. 

Hvorfor er spareavtale smart?

En fast månedlig spareavtale til fond er smart. Det er vanskelig (les: umulig) å time fondsmarkedet, og ved å kjøpe for et fast beløp hver måned, sørger du for en god spredning av risiko. Markedet svinger, og derfor vil du noen ganger kjøpe dyrt, andre ganger billig.

Prøv fondskalkulatoren vår og beregn hva du kan få i avkastning

Spareavtale passer også for de fleste. Sett trekkdato på lønningsdag, slik at sparingen blir en del av de faste utgiftene dine.

Les om hvordan Mads (35) kvittet seg med kredittkortgjeld og ble en flittig sparer

Er fondssparing vondt og vanskelig?

Jeg opplever at fondssparing fortsatt er upløyd mark for mange. Selv om vi ser at stadig flere av våre kunder sparer i fond, så er det fortsatt veldig mange som ikke har kommet i gang. Mange jeg snakker med synes fondssparing virker vanskelig, og at det er fryktelig mye å sette seg inn i. Dette vil jeg gjerne avkrefte - du trenger ikke å være aksjemegler for å spare i fond!

En av de virkelig store fordelene med fondssparing er at pengene dine forvaltes av noen som kan det.

Kenneth Sjåvåg

Det gjør at du kan lene deg tilbake og vite at pengene tas vare på for deg. Det betyr ikke at alle piler vil peke oppover hele tiden, fondsmarkedet vil svinge underveis. Derfor er det er viktig med langsiktighet.

Lær mer om fondssparing i podkasten De voksnes rekker

(Denne podcasten er fra 17. februar 2021 og kan innholde unøyaktig informasjon.)

Kom i gang med spareroboten

Er du en av dem som ikke har kommet i gang med langsiktig sparing i fond, og lurer på om det kan være noe for deg? Da anbefaler jeg deg å klikke deg gjennom vår sparerobot. I spareroboten kan du gjøre følgende:

1. Svare på noen enkle spørsmål om økonomien din og evnen til å tåle at verdien på pengene svinger litt

2. Motta banken sitt forslag til spareløsning for deg

3. Starte sparing i foreslått løsning ved å signere ved BankID

Lykke til med den langsiktige sparingen, jeg tror ikke du kommer til å angre! 

Av: Kenneth Sjåvåg Privatøkonom
Blogg:
Ikke bare bank