Enkelt å flytte lånet

  •  

Tenker du på å bytte bank? Ser du etter konkurransedyktige priser - og en bank som tar vare på sine kunder? Det er enkelt å bytte bank og flytte lånet til Sparebanken Sør - og rådgiveren din tar vare på deg fra første øyeblikk.

Dersom du har lån i en annen bank, og ønsker å bytte bankforbindelse, så er det heldigvis veldig enkelt. I Sparebanken Sør hjelper rådgiveren din med alt som trengs når du ønsker å bli kunde hos oss.  Rådgiveren din tar en gjennomgang med deg av din økonomiske situasjon, hvilken sikkerhet du kan stille, og hvilken betjeningsevne du har.

Huskeliste

Når du skal flytte over lånet ditt, trenger du bare ta med deg følgende til banken, så kan rådgiveren din ordne alt:

  • Pass - om du ikke har hatt konto i banken fra før
  • Kontaktinformasjon som mobilnummer og e-postadresse
  • Selvangivelsen din
  • Lånenummeret i din gamle bank - om du har det

Rådgiveren din innhenter saldoen din på lånet du ønsker å flytte, og eventuelt andre lån dersom det er hensiktsmessig å slå dem sammen. Så blir alt av papirer forberedt, og det er bare for deg å skrive under avtalen.

14 dager

Det tar om lag 14 dager før alt er ordnet med overføringen. Rådgiveren din sørger for at du får kontoene du trenger i banken, at lånet blir opprettet, og at det gamle lånet blir avsluttet. Det trengs litt oppfølging ang konti og avtalegiroer, og rådgiveren vil gjerne sjekke at alt fungerer som det skal med nettbank, kodebrikke og slikt for deg.

Når alt er klart, og du har husket å gi arbeidsgiveren beskjed om nytt lønnskontonummer, så gjør rådgiveren din klar et bankbytteskjema som du skriver under på. Det sender du til rådgiveren din sammen med gamle kort og gammel kodebrikke.

Så enkelt er det å bytte bank!

Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank