Kortreiste sommeropplevelser

  •  

De neste ukene skal rekordmange av oss sove i hengekøyer, finne roen med kajakkpadling i skjærgården og bli kjent med nye topper – i eget nærområde.

Sparebanken Sør er stolt tilstede i en landsdel med vakker kyst og romantisk innland, og vi er mange som har et hjerte som banker for opplevelser i sør. Her er noen av våre beste kortreiste ferietips!

Sandøya – det ypperste av sørlandsidyll

Sandøya ligger i Tvedestrand kommune. Øya er bilfri og du må ankomme fra sjøveien, enten med egen båt eller med rutebåt. Sandøya er som balsam for sjela, med små stier som fører deg til bugnende hager, svaberg, strender, enger, små butikker, restauranter og verdens beste bakeri. Det er ingen biler her, men ypperlig for sykkel eller sandaler.

Midt på øya er det overnattingsmuligheter. Det er også en sjarmerende lekeplass og et eldorado for hageelskere. Ta med piknikkurv eller smak lokale pølser på Rangvalds pølsemakeri.

Sommerminnene fra denne turen kommer til å varme deg til langt ut i november!

Les mer om Sandøya her: https://www.madeonsandoya.no/

Se rutetider her: www.sorlandetsmaritime.no

Vakre stier på Sandøya

Lordehytta i Åseral – eit eventyr!

Eva Haugland Åsland er regionbanksjef i Sparebanken Sør, og levende engasjert i natur og kultur. Hun har trukket frem følgende tur som verdt å ta i sommer:

Ein av mine absolutte favoritturar er turen til Lordehytta i Åseral. Om du fekk med deg «Gutta på tur, TV2» fekk du eit lite innblikk i både den mektige og storslagne naturen. Eit eventyr både å sjå og å høyre historia om lord Salvesen frå England som bygde seg eit stort jaktslott langt inni Åseralsheia for godt over 100 år sia.

Me serverer bålkaffi og her har eg teke med bakst i sekken som skal serverast til kaffien.

Kvart år er det lostur til Lordehytta, i år er den 29. august. Du parkerar på P-plassen på Røysland, som ligg 6 km nord for Kyrkjebygda (sentrum) . Der vil du få servert den beste bålkaffi saman med historia om Lord Salvesen.

Eg anbefalar og ein stopp innom Minne Kultursenter der du kan få deg ein matbit og sjå filmen som er laga om Lorden. Vel verd tid og stunden!

Dette er ein tur på ca 25 km i sti og ulendt terreng, så godt fottøy bør du ha på deg når du skal gå i 7-8 timar.

Lordehytta

Rullestein og rå natur - Hove og Spornes

Hove og Spornes er blant de mest besøkte turområdene i Agder, kanskje ikke uten grunn. Stedet er en del av Raet nasjonalpark og er perfekt for både treningsturer og familiedager. Det er uendelig med klatretrær og uante muligheter til stikkveier og utforsking utenom allfarveien. For eksempel anbefales en dukkert på Lille Danmark i Alvekilen!

Lille Danmark i Alvekilen

Du kan overnatte med egne fasiliteter i båt eller telt, eller du kan overnatte på Canvas Hove eller Arendal Herregård. Området har flere gode spisesteder, blant annet Restaurant Canvas Hove og Studio Spornes. Du kan leie vannsportaktiviteter eller prøve klatreparken TrollPark Hove.

Sett av en dag i sommer og gå denne turen (lenken åpnes i nytt vindu). Da legger du deg garantert fornøyd – uansett om det er i din egen seng eller i en hengekøye mellom klatretrærne!

Brekkestø - et sommerparadis både på land og fra vann

Dra hit for å rusle rundt i en sørlandsidyll med en spennende historie fra seilskutetiden, oppleve en drømmetur for kajakkpadlere eller for å spise verdens største kuleis på brygga!

Brekkestø ligger på Justøy i Lillesands skjærgård. Du kommer deg hit med bil eller båt. Her er det yrende sommerstemning. Et tips er å gå opp til det gamle loshuset på «Utkikken» og se idyllen ovenfra. Området er fantastisk for kajakkturer, med små skjær og idylliske strender der man enkelt kan dra opp båten. Opplev yrende båtliv og spennende historie fra seilskutetiden. 

Fantastiske Brekkestø

Fantastisk fyrtur på Flekkerøy!

Friområdet på Flekkerøy gir mange fine muligheter, men en havvandring ut til Arnsteins fyr er en spesielt flott opplevelse. Svaberg, sjarmerende badebukter og strender gir et variert kyst-terreng som er spennende for både store og små. I tillegg kan du møte på både sauer og krigsminner på ferden.

 Foto av Arnsteins fyr

Foto av Ingvil Oda Kjørholt, ansvarlig for Nytt og nyttig i Sparebanken Sør
Av: Ingvil Oda Kjørholt Digital markedsfører
Blogg:
Ikke bare bank