Slik får du som student en billig sommerferie

  •  

– Det er fullt mulig å ha en strålende sommer på lavt budsjett, sier Ingrid Sigernes Grønstrand.

Sommeren er her! Ingrid gir deg tips til hvordan du kan få en bra sommer, selv med lite penger og lite fritid.

Skolesekken byttes ut med strandbag, og slitne medstudenter blir til blide, solbrune venner i badeklær. De eneste teoriene du trenger å forholde deg til, er om kjøttet blir best på gassgrill eller kulegrill.

Men nå som stipendet stopper og alt fortsatt koster mye penger, blir en fulltidsjobb i sommermånedene en nødvendighet for mange av oss.

Så hvordan kan du få en fin sommer når fridagene er få, og lommeboka er smal?

1. Jobb frivillig 

Jobb frivillig på festivaler og andre arrangementer. Nei, du tjener ikke penger, men du tjener en haug av gode minner som du slipper å betale for. Dessuten – frivillig arbeid er mat for CVen. Og som onkel Skrue sier: En krone spart, er en krone tjent.

2. Prøv norgesferie

Dra på ferie i Norge, vær turist i egen by. Hvorfor rømmer nordmenn landet på den fineste årstiden vi har? Det er helt sikkert store deler av byen din du ikke har sett, prøvd og tatt glede av.

Har du noen dager til overs kan du jo teste norgesferie med bil, eller utnytt studentrabatten du får på vy eller flyselskaper og besøk steder du aldri har vært. Norge har flust av skjulte perler å by på om sommeren.

3. Dra på hyttetur

Reis på mini-hytteturer med venner. Spleis på å leie en eller lån av familie en helg de ikke skal bruke den. Med fint vær vil det garantert gi et av sommerens beste ferieminner.

Bilde av sommer, sol og båtliv

4. Benytt aktivitetstilbud

Sjekk din kommunes hjemmeside for aktiviteter gjennom sommeren. Det arrangeres gjerne gratis opplevelsesbaserte tilbud i disse månedene.

5. Spill beachvolley

Arranger volleyballturneringer med venner, en undervurdert sommeraktivitet! Volleyball, sol og musikk fra sidelinja garanterer sommerstemningBilde av sommer, sol og volleyball

6. Betal nok skatt

Sørg for at du skatter nok i løpet av året, slik at du slipper å starte sommeren med å betale restskatt.

7. Del opp stipendet og spar litt penger

Forbered deg på neste sommer, og del de to store stipendene som vi studenter får i januar og august i to. Da har du en halvdel fra det ene til juni, og en halvdel fra det andre til juli.

Har du deltidsjobb ved siden av studiene, klarer du kanskje å sette av litt penger fast gjennom året. Da kan du kanskje jobbe litt mindre neste sommer og skape enda flere minner.

Start fast spareavtale

Tekst: Ingrid Sigernes Grøndstrand

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank