Få en bra sommer med lite penger

  •  

Det er fullt mulig å ha en strålende sommer på lite budsjett.

Sommeren er her! Her er noen tips for å få noen bra sommermåneder, selv med lite penger og lite fritid. 

Ah, dere, nå er sommerferien her eller rett rundt hjørnet for noen!

Månedene der det eneste du anvender pensumbøkene til er å støtte opp et skeivt utemøblement. Der skolesekken byttes ut med strandbag, og slitne medstudenter med koffein ut av porene blir til blide, solbrune venner i badeklær.

«Lesesal» blir et fremmedord, forelesere tilhører en fjern fortid, og de eneste teoriene du trenger å tenke på er teorier om hvorvidt kjøttet tilberedes best på gassgrill eller kulegrill. Stresset som gjennom et helt semester har hopet seg opp til en klump i magen må vike til fordel for alle kuleisene du spiser, og ditt største dilemma stilles ved om vinen som skal nytes under kveldens solnedgang skal være hvit eller rød.Studentblogger Thea

Hvordan få en fin sommer med sommerjobb? 

Åh, en slik sommer kan jeg ikke huske å ha hatt siden jeg var 16 år og trodde at å ta ut av oppvaskmaskinen var voksenlivets største bekymring. 

At Lånekassen har bestemt seg for å la være å gi oss stipend de to første sommermånedene, med begrunnelse om at vi per definisjon ikke er studenter i denne perioden, er litt som å sende melding til huseierne du leier hos og skrive: «Jeg var bortreist to helger denne måneden, så jeg gidder bare å betale 27/31 av husleia.» But that’s none of my business..

Uansett; Dette resulterer i en hel rekke problemer for studenter som liker å sove under tak og som liker å spise mat. Penger må man ha, og en fulltidsjobb i sommermånedene blir en nødvendig utvei. 

Spørsmålet som reiser seg er: Hvordan skal du få en minnerik sommer når fridagene er få, arbeidsdagene er lange, og lommeboka er lite samarbeidsvillig?

Her er noen økonomiske sommertips til deg som må jobbe, men som ikke ønsker å starte det nye semesteret med færre pigmenter og minner enn du avsluttet det gamle med:

1. Del opp stipendet

Del de to store stipendene som vi studenter får i januar og august i to, så har du en halvdel fra det ene til juni, og en halvdel fra det andre til juli.

2. Jobb frivillig 

Jobb frivillig på festivaler og andre arrangementer. Nei, du tjener ikke penger, men du tjener en haug av gode minner som du slipper å betale for. Og som onkel Skrue sier: «en krone spart, er en krone tjent.»

3. Prøv norgesferie

Ferier i Norge, vær turist i egen by! Hvorfor rømmer nordmenn landet på den fineste årstiden vi har?! Det er helt sikkert store deler av byen din du ikke har sett, prøvd og tatt glede av.

Bilde av grillmat og vin på en holme

4. Betal nok skatt 

Sørg for at du skatter nok, og helst vel så det, gjennom resten av året, slik at du kanskje får skatt til gode i starten av sommeren.

5. Dra på hyttetur

Reis på mini-hytteturer med venner, spleis på å leie en eller lån av familie en helg de ikke skal bruke den. Med fint vær vil det garantert gi et av sommerens beste ferieminner. 

Bilde av sommer, sol og båtliv

6. Benytt aktivitetstilbud

Sjekk din kommunes hjemmeside for aktiviteter gjennom sommeren. Det arrangeres gjerne gratis opplevelsesbaserte tilbud i disse månedene.

7. Spill beachvolley

Arranger volleyballturneringer med venner. Undervurdert sommeraktivitet! Volleyball, sol og musikk fra sidelinja garanterer sommerstemning.

Bilde av sommer, sol og volleyball

Gode sommerminner er så mye mer verdifullt enn mye penger. Og om du fremdeles må kjempe deg gjennom sommeren med en skranten lommebok, så kan du trøste deg med at i alle fall den klarte å oppnå sommerkroppen.

//Thea

Av: Tommy og Thea Tidligere studentbloggere
Blogg:
Ikke bare bank