Slik skapes morgendagens entreprenører

  •  

Aleksander Lien fra Ungt Entreprenørskap deler i podkasten hvordan de jobber med pedagogiske programmer i skole for å gi barn og unge skaperglede. Foto: Sparebanken Sør.

Er du flink til å løse problemer? Og er det noe man kan øve seg på? Ifølge Aleksander Lien i Ungt Entreprenørskap Agder er dette fullt mulig. Når unge mennesker får drive en bedrift innenfor trygge rammer, gir det rom for verdifull utvikling.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

Og jo tidligere du lærer problemløsning, jo bedre stilt er du til å gjøre dette senere i karrieren. Det er her Ungt Entreprenørskap kommer inn i bildet. Med pedagogiske programmer helt ned i barnehagestadiet, sørger Ungt Entreprenørskap for å gi våre neste generasjoner kunnskap om å løse utfordringer uten en klar fasit.

Fakta om Aleksander Lien

Utdanning: Handelshøyskolen BI, Bachelor of Management og Master of Management

Stilling: Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder

Selv om Ungt Entreprenørskap også jobber med barn i barnehager, er organisasjonen kanskje mest kjent for de utallige ungdoms- og studentbedriftene rundt i regionen. Et program som lar unge spirer få utfordre og utfolde seg i det å starte, drive og avvikle en bedrift gjennom et skoleår.

Og det står ikke på kreativiteten. Av tjenester disse bedriftene tilbyr, kan du finne alt fra videoproduksjon til produktutvikling av boksershorts med lommer – også kalt “Poxers”. Elever og studenter har frie tøyler til å lage hva som helst – og i helt trygge rammer.

Ved å gi disse unge spirene muligheten til å drive en bedrift med fritt spillerom innenfor trygge rammer, stimulerer man til mestring, drivkraft og skaperglede, hvilket fører til fremtidige entreprenører og viktige bidragsytere i fremtidig næringsliv

Aleksander Lien, Ungt Entreprenørskap Agder

Tanken er at arbeidet gir dem en smak av læring, mestring, kreativitet, problemløsning og ikke minst evnen til å skape noe basert på andres behov.

Mer om dette i denne episoden av Næringspodden med Aleksander Lien.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank