Filoverføring via nettbedrift endres

  •  

Cecilie E. Øverli gir deg en veiledning i hvordan du kan sette opp filoverføring via nettbedrift etter endringen i mai

Bruker du nettbedrift for å hente og sende filer til og fra banken? Da har vi en nyhet til deg. I mai får du ny filmodul i nettbedrift.

Tjenestene for filoverføring i nettbedrift kan brukes til integrasjon med økonomisystemet. Integrasjonen kan omfatte remittering/utbetalinger, innbetalinger som OCR m.m., og kontoinformasjon/bankavstemming.

Hvorfor filoverføring endres

Tidligere versjoner av nettbedrift har brukt en teknologi kalt Java for å kunne automatisere innsending og henting av filer. Det har da vært mulig å spesifisere hvilken mappe på PC-en filer skal lagres i når de hentes ned fra banken.

Siden støtten for Java-teknologien nå blir fjernet fra alle nettlesere, vil det fra 18. mai 2022 ikke lenger være mulig å benytte filoppsett på denne måten. Filer som hentes fra banken vil derfor bli lagret i mappen Nedlastinger på PC-en.

Nettbedrift trenger likevel filoppsett for hver filtype som skal sendes eller hentes. Filoppsettet kan, i tillegg til filtype, inneholde filnavnet som dere ønsker å bruke. Det er mulig å lage flere filoppsett for samme type fil, for eksempel remitteringsfiler der returfilene skal til forskjellige systemer og skal ha forskjellige navn.

Veiledning for filoverføring hjelper deg i gang

Funksjonene for filoppsett finnes via valget «Filoppsett» på hovedmenyen. Veiledning for ny filmodul finner du her: Brukerveiledning for filoverføring via nettbedriften (pdf åpnes i nytt vindu).

Kundesenter bedrift hjelper deg gjerne om du lurer på noe. Ring oss på 38 10 92 00, send e-post til kundesenterbedrift@sor.no eller send oss melding fra innlogget nettbedrift.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank