#02. Mammapermisjon og gründervirksomhet

  •  

Lotte Fredriksen Syltvik har brukt mammapermisjonen til gründervirksomhet, og i denne podkasten får vi høre mer om hvordan hun har gått frem. Foto: Sparebanken Sør.

Du ser helt klart behovet for et hotelltilbud i Mandal. Du har god erfaring fra hotellbransjen, men trenger kapital for å få drømmen realisert. Hva gjør du? Lotte Fredriksen Syltvik forteller hvordan hun ble gründer i mammaperm.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

To uker etter fødselen til ditt andre barn, kontakter du Svein Støle for å selge inn idéen om et splitter nytt hotell i Mandal til ca. 150 millioner kroner. Slik startet reisen mot egen hotellvirksomhet for dagens gjest, Lotte Fredriksen Syltvik – gründer og medeier i Mandal Hotell.

Fakta om Lotte Fredriksen Syltvik

Yrke: Gründer og medeier av Mandal Hotell

Bransje: Reiseliv

Alder: 32 år

Gründerkarrieren startet allerede ved hennes første foreldrepermisjon. Da med et designpatent på en ny type stellematte som ble solgt til 40 barnebutikker rundt om i landet. Dette drev hun med som et hobbyprosjekt helt til hennes andre barn kom til verden. Da startet drømmen om hotell i Mandal sentrum. Den neste foreldrepermisjonen gikk derfor med til å selge inn drømmen om hotell i Mandal til 150 millioner – til Svein Støle, gründer av Pareto.

Jeg fikk 15 minutter til å presentere idéen om hvorfor et hotell i Mandal var en god idé.

Lotte Fredriksen Syltvik, Mandal Hotell

Man kan trygt si at Lotte Fredriksen Syltvik, gjesten for denne episoden, har benyttet foreldrepermisjonene på en litt annen måte enn mange andre.

I denne episoden deler hun sin historie, erfaringer og tips til hva som må til det å velge gruündereventyret som karrierevalg.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank