Store drømmer og engasjerte ansatte

  •  

Trond Hamran sammen med ansatte på verkstedet til Hamran.

Hør Trond Hamran i Hamran fortelle om både oppturer og nedturer i denne episoden av Næringspodden. – Vi hadde aldri kommet dit vi er i dag uten våre fantastiske ansatte, sier han. 

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

​Hamran snekkerverksted har egen avdeling i Oslo og Kristiansand. Selve hovedkontoret og verkstedet er derimot godt plassert på landsbygda, mer konkret Snartemo vest i Agder. Styreleder og møbelsnekker Trond Hamran tok over selskapet etter sin far med klare drømmer for hvordan Hamran skulle tas til nye høyder. 

Trond er tydelig på at det er menneskene han har rundt seg som er suksessfaktoren for hvordan merkevaren og selskapet har utviklet seg. 

– Uten våre dyktige ansatte og et kompetent styre, hadde ikke Hamran vært der det er i dag. Jeg hadde en drøm for mange år siden, og takket være en motivert gjeng har vi klart å gjennomføre dette, svarer Trond ydmykt.

Kledde Under i norsk eik 

Selskapet som startet for over 90 år siden, den gang med høvelbenk produsert for norske skoler, har nå et eksklusivt uttrykk som kjennetegnes av kvalitetskjøkken i norsk eik. Et av prestisjeprosjektene Hamran har bidratt til, er den verdensberømte restauranten Under i Lindesnes. 

– Jeg husker godt den gangen vi fikk bestillingen fra Stig og Gaute Ubostad om å kle hele restauranten Under med norsk eik. Jeg tror jeg ringte rundt til de fleste skogeierne i Norge i jakten på nok materialer. Når jeg ser tilbake på dette, blir jeg ydmyk og stolt over det de ansatte i Hamran har greid å få til. Dette hadde ikke vært mulig uten dem, sier Trond.

Krevende tider

Trond forteller  at til tross for Hamrans enorme suksess, har de også opplevd nedturer. 

– Å drive et selskap er krevende, og av og til gjør man feil. Det gjør alle, også vi i Hamran kjøkken. I 2018 måtte vi ta grep om driften da vi hadde alt for mange parallelle prosjekter på gang. Dette har vært krevende, men også mye lærdom. Man må feile, lære, og gå videre, sier Trond.

Igjen skryter han av sine dyktige ansatte. 

Ydmyk og motivert

– Da vi virkelig måtte ta tak, bidro alle. De ansatte har virkelig jobbet for målet om en stabil drift i selskapet. Det gjør meg ydmyk og motivert for å gi mer. Menneskene jeg  snakker om er på mange måter hele fundamentet til selskapet vårt. 

Kjøkkenet i norsk eik får oppmerksomhet  både nasjonalt og internasjonalt. Målet er å stadig satse utover Norges grenser, men i kontrollerte former.

Hør hele historien til Trond og Hamran kjøkken i denne episoden av Næringspodden:

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

 


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank