#20. En inkubator for vårt eget datterselskap

  •  

Administrerende direktør Kim Steinsland viser frem en av deres værstasjoner som blant annet gir innsikt for å beregne behov for salting av motorveiene.

Kim er administrerende direktør i teknologiselskapet Scanmatic i Arendal. Selskapet har eksistert i snart 50 år og har de 10 siste årene opplevd en eventyrlig vekst. Hva kommer dette av? Hvem er kundene? Og hvordan har det vært å gå fra 40 til nesten 200 ansatte på bare 10 år? Hør historien i denne episoden av Næringspodden.

 

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

"Internet of things", eller produkter som er koblet til internett, har aldri vært mer tilgjengelige for allmenheten enn det er nå. Men trenger bedrifter noe utenom den vanlige hyllevaren, blir valgmulighetene straks noe mindre. Det er i alle fall tilfelle for kunder som kontakter Scanmatic for sine behov.

- Kunden som kontakter oss har gjerne behov for produkter som er litt på siden av den vanlige hyllevaren. Det kan være noe som er relativt likt det som allerede eksisterer, men med noen tillegg. Det er her vi kommer inn i bildet, sier Kim.

Hadde det vært lett, hadde det ikke vært gøy.

Kim Steinsland

Scanmatic er en teknologibedrift med snart 50 år lang historie. Fra Krøgenes i Arendal leverer de teknologi, datainnsamling og styringssystemer til industrier i hele verden. Tross sin lange historie har de opplevd stor vekst de siste 10 årene. En av grunnene til denne oppgangen er deres satsing på datterselskapet Scanmatic Elektro.

- Vi har på mange måter vært en inkubator for vårt eget datterselskap, forteller Kim.

Datterselskapet som ble etablert for litt over 10 år siden, opplevde en eventyrlig start. Det var et strategisk og viktig grep som har ført til at Scanmatic er blitt en stor og viktig bedrift for næringslivet i Agder.

Kim Steinsland

Selskap: Scanmatic

Rolle: Administrerende direktør

LinkedIn: Klikk her (åpnes i nytt vindu)

Hva har denne veksten gitt av utfordrigner? Hva er en inkubator? Og hva har parterapi og bedriftskultur med hverandre å gjøre? Hør Kim dele historien med oss i denne episoden av Næringspodden.

Hva er en inkubator?

Inkubator er en organisasjon som skal gi støtte til virksomheter som forsøker å etablere ny kommersiell aktivitet, gjerne med utgangspunkt i innovasjon.

Inkubatorer disponerer ressurser som kan stilles til disposisjon for entreprenører som forsøker å realisere innovasjoner og å skape ny virksomhet. Eksempler på slike ressurser er kontorfasiliteter og administrative tjenester, hjelp til organisasjonsutvikling og gjennomføring av entreprenør-relaterte satsninger, hjelp til å bygge eksterne nettverk og å finne frem til relevante internasjonale kontakter, og bistand med å søke om finansiell støtte til utviklingsarbeid fra institusjoner som støtter forsknings- og utviklingsarbeid, som Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank