#19. Vi oppnår suksess ved å spille hverandre gode

  •  

Tara Lyche deler sin erfaring fra familiebedriften Lucky Frisør i Næringspodden til Sparebanken Sør. Hun peker blant annet på fokus på ansatte som en av faktorene for suksessen de har oppnådd.

God kultur og fokus på de ansatte er en stor del av suksessfaktoren til Lucky Frisør. I denne episoden snakker vi med Tara Lyche, daglig leder av den familieeide frisørkjeden som har vunnet en rekke priser for sitt arbeid den siste tiden.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

I 1978 startet Anders Lyche frisørsalongen Lucky Frisør i Arendal sentrum. Få år senere møtte han en irsk DJ med navn Noreen, som ble den store kjærligheten og hans trofaste kompanjong i frisørkjeden. Sammen bygget de bedriften sten for sten, hvilket har ført til hele 7 salonger under samme merkenavn.

Mye har skjedd siden den gang, og Tara og søsteren Thea er nå 2. generasjons drivere av den familieeide frisørkjeden. En bedrift som i dag er levebrød for godt over 30 årsverk. De har mottatt en rekke priser for evnen til å omstille seg, samt deres innsats for å utdanne lærlinger gjennom bedriften.

- Åse begynte som lærling hos oss. Hun er nå opplæringsinstruktør og gjør en helt fantastisk jobb for nye lærlinger. De senere årene har alle våre lærlinger bestått svenneprøven, hvilket også har resultert i kåringen av «årets lærebedrift», sier Tara.

Lucky Frisør har også vunnet «årets frisørbedrift» - en pris som henger svært høyt i frisørbransjen. For å oppå dette drar Tara frem kultur som en viktig suksessfaktor.

- Mamma har den irske omsorgen. Irer er kjent for å være omsorgsfulle og får deg til å føle deg ivaretatt og velkommen. Dette har bidratt til en god bedriftskultur, som igjen hever kvaliteten på håndtverket våre ansatte utfører. Man presterer best om man trives på arbeidsplassen. Dette er verdier jeg og Thea vil videreføre fremover, sier Tara.

Hvor går veien videre? Hva er viktig å huske på ved generasjonsskifte i et familiekonsern? Og hvordan skille seg ut i en konkurranseutsatt bransje? Hør dette og mye mer i denne episoden av Næringspodden.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank