Vi snakker med gründerbedrifter

  •  

Sigmund Larsen fra handla.no ved hyllene på REMA1000 Flekkefjord. Foto: Erlend Haddeland, Media Sør

Under Gründeruka Agder intervjuer Sparebanken Sør fem ulike gründere som hver har sin historie og sine erfaringer å dele i Næringspodden. Du kan høre dem alle her.

#34 Handla.no – Mat til dørstokken og lokal verdiskaping

Gründeruka spesial: Sigmund Larsen jobber som sikkerhetsansvarlig på en oljerigg i Nordsjøen. Når arbeidsskiftet er ferdig, ligger han derimot ikke på latsiden. Hjemme i Flekkefjord er han i ferd med å lage Norges nye tjeneste for hjemlevering av lokale matvarer – handla.no. Dette er en spesialepisode fra Sparebanken Sør hvor vi snakker med gründere og ledere av oppstartsbedrifter tilknyttet Gründeruka Agder. God lytting!

 

#35 Mikrobageriet – Slik startet vi tre bakeriutsalg på tre år

Gründeruka spesial: Linda Andersen er gründer av Mikrobageriet i Arendal. På tre år har hun startet hele tre bakerier med utsalg i Arendal - ett med Anja, ett med Torunn og ett alene. Bakeriene drives nå 100 prosent av Linda som sysselsetter 10 ansatte. Spør vi henne om hva femårsplanen er, blir det neppe færre Mikrobagerier på norgeskartet. Hvordan har reisen vært? Hva holder henne våken om natta? Og har hun tips til andre som ønsker å starte egen butikk? Dette er noe av det Linda deler i denne episoden av Næringspodden.

 

#36 ConVib AS - Vi vil endre hvordan man arbeider med betongstøp på byggeplasser

Bjørn Richard Muren har selv kjent på kroppen hvor hardt yrket som forskalingssnekker kan være. Allerede som 18-åring oppsto ideen om en maskin som skulle gjøre jobbhverdagen enklere for hans daværende kollegaer. Først under omskolering flere år senere ble ideen igjen tørket støv av. Bjørn Richard spurte da faren om hjelp med å lage en enkel prototype av ideen, noe som viste seg å være starten på en spennende reise. I 2015 ble ConVib AS formelt startet, og etter flere år med utvikling av produkt, søknader og markedsundersøkelser, begynner Bjørn Richard nå å klargjøre seg for lansering. Hvilke undersøkelser er gjort for å sikre at markedet faktisk ønsker produktet Bjørn Richard har utviklet? Hva hadde han gjort om han skulle startet det hele på nytt? Hvor håper han å være om 5 år? Hør han dele dette og mye mer i denne episoden av Næringspodden.
#37 FiskHer - Slik gikk fiskeappen vår rett til toppsOver tre millioner kroner er investert, utallige timer med konseptutvikling, kartlegging av gode fiskeområder, samt markedsføring av det som nå har blitt hele Norges fiskeapp. Når vi lanserte første versjon av appen, ble interessen så stor at vi krasjet serverne til karttjenesten vi benyttet i appen. I dag har vi over 100 000 som har lastet ned appen, sier Trond Are Gjone, gründer av FiskHer. Hvordan greide de å skape slik en interesse for appen? Hva er viktig å tenke på når du skal bygge et selskap som skal selge fiskeglede? Og hva ligger i planene Trond Are har for appens fremtid? Høre han dele historien i denne epsioden av Nærignspodden.#38 hentepant.no - slik løser vi et i-landsproblem for husholdningen og inntekt til lag og foreningerDa Steffen Røneid Borgersen i 2015 merket at det å pante flasker på butikken var et stort i-landsproblem, startet idéen om å lage en app for å løse det hele. Flere år senere, og etter mange versjoner av søknader til Innovasjon Norge, begynte den enkle idéen å forme seg til noe mer. Resultatet ble hentepant.no, et nettsted hvor lag og foreninger med behov for penger i klubbkassa møter husholdninger med panteflasker de helst vil slippe å pante selv. Hvordan gikk dette fra å være en idé på studentboligen til en oppstartsbedrift i Kristiansand? Hva har vært det mest utfordrende? Og hvilket potensial ser han for seg at hentepant.no har fremover? Dette er noen av spørsmålene Steffen svarer på i denne episoden av Næringspodden.


Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

 


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Av: Eivind Håverstad Sparebanken Sør
Blogg:
Ikke bare bank