–  Ett år senere har jeg blitt verdensmester

  •  

Mathias (i midten) smilte fra øre til øre da han vant U23 VM i Planica. Foto: Team Elon Vest.

Det siste året har Mathias Holbæk tatt steget opp på pallen som verdensmester i U23-klassen. Bak denne prestasjonen ligger en historie om hardt arbeid, dedikasjon og en hjelpende h��nd fra Sparebanken Sør sitt idrettsstipend.

Stipendet har bidratt positivt til satsingen med både bedre utstyr og muligheter for å reise på treningsturer i inn- og utland.

Fra lokal til nasjonal utøver

– Langrenn har alltid vært en stor del av livet mitt. Å konkurrere på nasjonalt nivå var en drøm jeg har jobbet hardt for å oppnå, forteller Mathias.

Mathias, som representerer IL Vindbjart Ski og Team Elon Vest, har alltid hatt en drøm om å nå toppen innen langrenn. I fjor satte langrennsløperen seg et mål om å bli verdensmester i sin klasse. Idrettsstipendet fra Sparebanken Sør var en god støtte for å ta steget videre.

– Stipendet gjorde at jeg kunne investere i bedre utstyr og ikke minst dra på reiser hvor trening stod i fokus, forteller Mathias.

Sørlendingen har blant annet investert i et nytt pulsbelte og treningsklokke, noe som har vært med på å løfte treningskvaliteten. På treningsturene kunne han trene under gunstige forhold og lære av andre.

– Mens jeg ventet på resultatet fra søknaden min tenkte jeg på treningstur til utlandet. Da Sparebanken Sør ringte under en treningsøkt i Bardufoss, ble jeg ekstra ivrig.

– Da fikk jeg muligheten til å kunne trene høyde i Italia, legger Matias entusiastisk til.

Disse investeringene i utstyr og erfaringer fra reiser har vært avgjørende for hans utvikling fra å være en lokal konkurrent til en utøver som nå gjør seg bemerket på internasjonalt nivå.

– Jeg er stolt over at jeg ett år senere har blitt verdensmester i min kategori!

600 000 kroner til ungdomsidretten

Sparebanken Sør gir årlig ut 600 000 kroner til unge idrettstalenter i regionen, fordelt på 12 stipender. Dette tiltaket skal støtte utøvernes utvikling mot å bli toppidrettsutøvere og bidra til et sterkt lokalt idrettsmiljø.

– Jeg er supertakknemlig for støtten jeg har fått av Sparebanken Sør, både pengene, men også tiltroen til mine ferdigheter og prestasjoner, sier Holbæk.

Les mer om stipendet her

Av: Ingrid Sigernes Grønstrand

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank