Færre forsikringer, bedre forsikret

  •  

Åse Brit Johnsen Dømbe ringte rundt til forsikringsselskapene hver gang hun fikk regningen. Men det sluttet hun med etter en samtale med rådgiveren i Sparebanken Sør.

– Jeg flyttet alle forsikringene mine til bankens samarbeidspartner, og nå vet jeg hva jeg betaler for, sier Johnsen Dømbe.

– Hvordan kan du være sikker på det?

– Jeg har gått gjennom alle forsikringene mine med rådgiveren i banken, og jeg har ikke tegnet en eneste ekstra forsikring, sier hun.

Sparebanken Sør er medeier i Frende Forsikring, som eies av sparebanker over hele landet og tilbyr alt innen skade- og personforsikring. Dømbe har slått seg til ro med Frende og har sagt nei til mange forsikringsselskaper som har ringt og tilbudt tjenestene sine.

– Vet hva jeg har

– Jeg vet hvilke forsikringer jeg har i Frende og jeg vet hva det koster. Banken prakker ikke på meg rabatterte ekstraforsikringer jeg ikke har bruk for, sier Dømbe.

– Var du dobbeltforsikret før?

– Jeg hadde i hvert fall ekstraforsikringer kjøpt til rabattert pris. Forsikringsagenter er gjerne ivrige, men prisen steg jo allerede etter det første året. Og forsikringen var ikke nødvendig, sier Dømbe.

Nå har hun husforsikring, innboforsikring, bilforsikring, reiseforsikring og barneforsikring i Frende. Hun mener hun er bedre forsikret enn før og nevner blant annet barneforsikringene for barna på 14 og 18 år. Barneforsikringen gjelder til du er 26 år og kan da fortsette som en personforsikring kalt ufør rente. Kunden trenger ingen ny helseerklæring og er sikret en videre uføreforsikring. 

Én rådgiver

Dømbe har alltid vært kunde hos Sparebanken Sør, og fra mai 2011 har hun også hatt alle forsikringene sine der.

– Det er lett å gjøre endringer når du har én rådgiver i banken som hjelper deg med økonomi, lån og forsikringer. Det er bare å sende en mail, så får du den veiledningen og de endringene du ønsker, sier Dømbe.

Når Dømbe har vært Frende-kunde i tre sammenhengende år får hun automatisk 5 prosent lojalitetsbonus på alle sine skadeforsikringer.

– En grundig gjennomgang

Bjørg Jortveit er autorisert finansiell rådgiver i Sparebanken Sør i Grimstad. Hun bekrefter at Sparebanken Sør skreddersyr forsikringer til den enkelte kunden, og har som mål at kunden skal ha én kontaktperson i banken som hjelper både med bank- og forsikringstjenester.  

– Vi inviterer våre bankkunder og tar en grundig gjennomgang for å finne ut hva kunden har behov for. Kunden skal ikke kjøpe flere forsikringer enn vedkommende har bruk for. Derfor opererer vi ikke med lokkepriser og rabatter på forsikringer. Vi ønsker at kundene skal tegne de forsikringene de trenger, sier Jortveit. 

Økonomipakke

Samtlige kontorer hos Sparebanken Sør tilbyr forsikringsrådgivning og banken betrakter forsikringsrådgivningen som en del av det totale produktspekteret. 

– I banken ser vi ikke forsikring som løsrevet fra det andre, men som en del av en større økonomipakke. Jeg jobber både med lån, innskudd, forsikring og spareplaner for kundene, sier Jortveit.

– Hva pleier å være kundens største aha-opplevelse ved en slik gjennomgang?

– Det er hvor lite inntekt de får ved eventuell uførhet. Blir du 100 prosent ufør, betyr det som regel at inntekten din blir halvert. Folketrygden dekker knapt 50 prosent av lønnen din ved uførhet. Derfor er forsikring utover folketrygden nødvendig, sier Jortveit.

Kontakt din rådgiver

Hun mener det er en fordel både for banken og kunden at banken kjenner kunden og har førstehåndskjennskap om lån, inntekter, formue og andre relevante forhold.

– Jeg anbefaler kundene å kontakte banken for å få en gjennomgang av forsikringsbehovet. Det er ikke sjelden at kunder går fra møter med oss med færre forsikringer enn de hadde da de kom. Da har de ikke flere forsikringer enn de trenger, sier Jortveit. 

Du kan også bestille forsikringene selv på nett.

Sparebanken Sør tilbyr alt innen skade- og personforsikring. Skadeforsikring gjelder materielle ting som bil, båt, bolig, innbo, reise og verdifulle gjenstander.

Personforsikring dreier seg om å sikre inntekter og økonomi ved sykdom, ulykke, uførhet eller død. Egne barne- og ungdomsforsikringer sikrer barnas økonomi hvis de rammes av sykdom eller ulykke.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank