Fra interesse til levebrød

  •  

Andreas Østebo og Ann Helen Hestås.

I et lite verksted i Mandal vokste store drømmer om en møbel- og interiørbedrift. Drømmerne var Ann Helen Hestås og Andreas Østebo. I dag er drømmen oppfylt og sammen driver de A-FORM.

— Vår reise startet i 2009. Da begynte vi å designe og produsere møbler på fritiden, sier Ann Helen Hestås, daglig leder og designer i A-FORM.

Mandal, Oslo, Stockholm, New York, Mandal

Gleden i håndverket ledet de begge til å ta en designerutdanning i Bergen. Etter endt skolegang stilte de ut møbeldesignene sine i Oslo, Stockholm og New York. I 2015 var de tilbake i Mandal for å etablere A-FORM, en møbel- og interiørbedrift. Design og produksjon av egne møbler ble plutselig en fulltidsjobb.

— Vi har vokst kraftig for hvert år som har gått. Bedriften består i dag av oss og flere ansatte. Nøkkelen til god vekst og suksess er våre ansatte, som deler et sterkt engasjement for godt håndverk og innovativ tenking, forteller Hestås.

Stort og smått i eneboliger og hytter

— Vi jobber med store og omfattende prosjekter i både eneboliger og hytter. Denne totaliteten er veldig spennende for oss. Vi utvikler kjøkken, bad, trapp og øvrig innredning skreddersydd for hver kunde, sier Østebo, møbelsnekker og designer i A-FORM. En skuff laget av A-FORM.

Duoen trekker frem at det spesielt er gøy å bygge opp relasjoner til kunder, arkitekter og byggmestre over en lang tidsperiode. Sterke relasjoner legger grunnlag for et godt samarbeid og kvalitetsprodukter.

Fremtidens kunde

— I 2021 startet vi en satsning sammen med Innovasjon Norge. Her er vi litt hemmelighetsfulle rundt detaljene, men det går ut på at vi har lagt merke til noen fokusområder som mangler i markedet, spesielt knyttet til bærekraft, forteller Hestås.

Fremtidens kunde er bevisst sine valg og opptatt av omgivelsene sine. Det tror A-FORM vil speile seg i valg av materialer.

— Kunder som er interessert i opphavet til materialer og produksjon fra start til slutt, gjør jobben vår enda mer gøy, sier Østebo.

Ung bedrift

For unge bedrifter er støtte ekstra viktig og verdifullt.

— Vi trenger gode råd og støtte. Sparebanken Sør har tatt oss seriøst fra første stund. Vi opplever at banken oppriktig er interessert i oss, og opptatt av at vi skal lykkes, sier Hestås.

Videre trekker Hestås og Østebo frem at det har vært viktig å ha en bank som kjenner dem — og som bryr seg. Bankforholdet beskrives som «å spille på lag».

— Sparebanken Sør finner løsninger som er tilpasset vår vekst. Løsningene har hele veien blitt tilrettelagt våre behov. Vår bedriftsrådgiver, Lars Gustav Gulowsen, har fulgt oss fra start. Han er en god støttespiller og en klok rådgiver som ønsker oss alt godt, avslutter Hestås.

Fakta om A-FORM

Oppstart: 2015

Hovedkontor: Mandal

Daglig leder: Ann Helen Hestås

Antall ansatte: 6

Hjemmeside: https://www.a-form.no/

Elise Kure, trainee
Av: Elise Kure Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank