— Vært med siden hagemøblenes start

  •  

Andreas Hide, daglig leder i Hartman Nordic AS.

Hartman er en av de eldste bedriftene i hagemøbelbransjen og har avdelinger spredt over store deler av Europa. Den nordiske avdelingen av grupperingen; Hartman Nordic AS, er lokalisert på Tinnheia i Kristiansand.

— Vi er opptatt av å skape varige produkter med gjennomgående kvalitet som får folk sammen, forteller Andreas Hide, daglig leder i Hartman Nordic AS.

Under pandemien har Hartman observert at flere har brukt penger i deres bransje. Normalt er deres største konkurrent reise og opplevelser. De siste årene har tiden hjemme vært nødvendig og verdifull.

Filosofien: Comfort, Design & Quality

Mange av Hartman sine produkter er designet av europeiske designere, og er produsert i Østen og på deres fabrikk i Nederland.

— Vi produserer flere hundre tusen sitteplasser i året, sier Hide.

Filosofien om komfort, design og kvalitet leder mange forbrukerne til Hartman.

Internasjonal handel

Handel på tvers av landegrenser er i dag preget av utfordringer knyttet til logistikk.

— På denne tiden av året jobber vi aktivt med frakt av hagemøbler. Målet er at alle varene som er produsert skal komme hjem i tide, før den kommende sesongen, sier Hide.

Videre har Hartman Nordic AS nylig vært gjennom en digitaliseringsprosess som gjør dem bedre rustet til å møte forhandlere over hele Norden.

— Vi jobber nå målrettet mot å bli en skandinavisk aktør i vår bransje. Vi er i dialog med flere kjeder utenfor våre egne landegrenser. Vi har spesielt et stort potensial for økt distribusjon i Danmark og Sverige, forteller Hide.

Særegen forretningsmodell

Hartman produserer og selger produkter som i all hovedsak benyttes i menneskers fritid, ofte i sommerhalvåret. Hartman Nordic AS har med andre ord en forretningsmodell med store sesongsvingninger. En forståelse for denne forretningsmodellen har vært viktig for dem i valg av bank.

— Vi ser Sparebanken Sør som en sparringspartner. Vi har god dialog. Vår rådgiver gir verdifulle råd alene og i samråd med sine kolleger. Vi får løst alle behovene våre i én og samme bank, og det er viktig, sier Hide.

Forankring og forberedelse

Parallelt med arbeidet for å bli en skandinavisk aktør i hagemøbelbransjen, gjør Hartman Nordic AS de siste forberedelsene på kolleksjonen som skal selges i norske butikker i 2023.

— Det er bare å glede seg, avslutter Hide.​

Fakta om Hartman Nordic AS

Oppstart: 2011

Hovedkontor: Kristiansand

Daglig leder: Andreas Hide

Antall ansatte: 7

Hjemmeside: https://www.hartman.no/

 

Elise Kure, trainee
Av: Elise Kure Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank