Vær aktiv i egen økonomi

  •  

Karoline Dale og Martine Lohne Norbye er rådgivere i Sparebanken Sør.

I dag er det 8. mars, som fremdeles er en viktig merkedag. Martine Lohne Norbye og Karoline Dale er rådgivere i Sparebanken Sør, og har delt noen tanker om kvinner og egen økonomi. 

Ta ansvar for egen økonomi

— Et av de viktigste punktene er at kvinner må tørre å ta ansvar for egen økonomi. Få god oversikt og kontroll over hverdagsøkonomien først. Hvor mye tjener du i måneden? Hvor mye bruker du i måneden, og hva går pengene til? Se hvor du kan justere slik at du har mer å rutte med.

Husk å spare

Et annet viktig aspekt er sparing. Et godt råd er å sette opp et fast trekk den dagen du får lønn. Ikke vent til du ser hvor mye som er igjen på slutten av måneden. Har du fylt opp BSU eller kjøpt deg bolig? Har du en buffer på plass? Da kan du så tidlig som mulig starte med langsiktig sparing til pensjon – i aksjefond. Jo før du starter sparingen, jo bedre.  

Kvinner må tørre å flytte pengene fra sparekontoen i banken og heller investere dem. Aksjemarkedet gir deg sannsynligvis bedre avkastning enn en sparekonto på sikt. Ta kontakt med rådgiveren din i banken om du ønsker hjelp til å sette opp en spareavtale i fond.

Møtebooking online

Nå kan du reservere tid med kunderådgiveren din via nett- eller mobilbanken. Logg inn og se når rådgiveren din er ledig. Dersom du ikke er kunde, kan du avtale møte med en i vårt digitale team.

Gå til møtebooking med digital rådgivning

Kjøp bolig

Et siste punkt handler om en av de største investeringene du kan gjøre; nemlig boligkjøp. Her kan du fort bli stående utenfor boligmarkedet. Hvis du ikke har kjøpt deg inn i boligen du bor i, går du glipp av en potensiell pristigning ved salg eller et eventuelt brudd. Dersom du har mulighet, bør du kjøpe deg inn. Selv om det er en mindre eierbrøk enn partneren din.

(NB! Dette er gode tips for alle og enhver.)

Gratulerer med kvinnedagen!

Blogg:
Ikke bare bank