En hyggelig overraskelse fra banken

  •  

Per-Helge og Grete får utdelt kundeutbytte i 2023. Foto: Polaris

Sparebanken Sør deler nå av overskuddet sitt, og kundeutbytte kan bli utbetalt til både personkunder og bedriftskunder med innskudd og lån i banken. For Grete og Per-Helge utgjør det flere tusen i året.

– Det er en hyggelig overraskelse fra banken. For oss utgjør kundeutbyttet 7000 kroner i året, og det er jo en fin sum, sier Per-Helge Aldersjøen Kalvehagen.

Han og kona Grete bor i Grimstad og er kunder i Sparebanken Sør. Nå får de, i likhet med alle kunder, kundeutbytte på innskudd og lån.
– For oss som har stort boliglån så utgjør kundeutbyttet penger som kommer veldig godt med, sier Grete.

Ekteparet ble nylig foreldre igjen til en liten pjokk, og har fra før to gutter på 2 og 4 år. Trebarnsforeldrene har med andre ord nok av ting å bruke de ekstra tusenlappene på.
– Vi skal snart ha barnedåp, og så kommer sommerferien. Vi bruker nok pengene på noe hyggelig for familien, sier Per-Helge.

Per-Helge og Grete holder barnet i armene og gleder seg over kundeutbytte

Deler overskuddet

Sparebanken Sør er første bank på Sørlandet som deler ut kundeutbytte. Alle kunder som har lån eller innskudd i banken får utbytte basert på det.

– Vi gir kundeutbytte for inntil to millioner kroner i lån og inntil to millioner i innskudd. For mange kan det bety en del tusenlapper i året, sier Eva Kvelland, direktør for marked og kommunikasjon i Sparebanken Sør.

Kunder i banken kan få opp til 12 000 kroner i året i kundeutbytte. Man kan enkelt følge med på saldoen i mobilbanken.

– For mange banker går overskuddet utelukkende til aksjonærene. Det er gledelig at vi som sparebank også kan dele av overskuddet med våre kunder, sier Gunnar Thommassen, leder for bedriftsdivisjonen i Sparebanken Sør.

Les mer om kundeutbytte i Sparebanken Sør her

Eva Kvelland og Gunnar Thomassen foran inngangen til Sparebanken Sør

Bygger lojalitet

Småbarnsfamilien i Grimstad setter stor pris på den nye ordningen med kundeutbytte.
– Jeg var tidligere forsikringskunde hos Gjensidige, som hadde tilsvarende ordning. Jeg husker jeg satte pris på de ekstra tusenlappene i året, sier Per-Helge.
Grete er enig:
– Et tiltak som dette bidrar nok til enda mer lojalitet hos bankkundene, sier hun.

Grete ble kunde i banken for fem år siden da paret skulle kjøpe felles bolig. Per-Helge har vært kunde i Sparebanken Sør hele livet.
– Det gir en god trygghet at vi har en dyktig kontaktperson i banken som er tilgjengelig og gir gode råd. At banken i tillegg deler av overskuddet til gode formål og til kundene, er en flott bonus, sier han.

– Veldig stolte

Sparebanken Sør har i en årrekke delt ut betydelige midler til allmennyttige formål gjennom gavefondet sitt. Midlene har blant annet gått til satsinger innen idrett, kultur og folkehelse. Det skal de fortsette med, i tillegg til kundeutbytte.

– Som sparebank er det viktig for oss å gi tilbake av overskuddet vårt til landsdelen. For 2023 er det satt av 149 millioner kroner til gavefondet – i tillegg til at vi skal dele ut 226 millioner kroner i kundeutbytte. Det er både gøy og viktig, avslutter Eva Kvelland.

Saken er produsert av Polaris Media Sør (åpnes i nytt vindu).

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank