Få oversikt over lån, forsikring og kredittkort i mobilbanken

  •  

Bruker du mobilbanken kun i ny og ne til å sjekke saldo og godkjenne regninger? Eller er du en av dem som bruker mobilbanken tilnærmet daglig?

Her får du tre tips til mobilbankfunksjoner du kanskje ikke visste om.

– Når det kommer til din personlige økonomi, vil vi at du skal ha alt du trenger tilgjengelig i lomma. Da kan du enkelt og greit gjøre dine bankærender når de oppstår, sier Ole Martin Kro.

Han er forretningsutvikler i Sparebanken Sør og ansvarlig for utvikling og forbedring av mobilbanken, slik at du får en enklere hverdag. Han tipser deg om tre praktiske funksjoner du finner i mobilbanken innenfor forsikring, lån og kredittkort. 

Ole Martin Kro, mobilbankansvarlig i Sparebanken Sør

1. Sjekk pris og kjøp forsikringer 

I mobilbanken kan du både sjekke pris og kjøpe forsikringer fra vår samarbeidspartner Frende. Her finner du også en direkteknapp til å melde skade, en livsforsikringskalkulator og en oversikt over forsikringene du allerede har.  

– Det er praktisk og tidsbesparende å ha alt samlet på et sted, og du slipper innlogging i enda en ny plattform, siden du allerede er logget inn i mobilbanken, sier Ole Martin. 

Derfor bør du velge forsikringer fra Frende

2. Saldoen oppdateres umiddelbart på kredittkort 

Har du opplevd å skulle kjøpe en reise eller en dyrere vare med kredittkortet ditt, men blir hindret fordi disponibelt beløp ikke er stort nok? Det er det en enkel løsning på. Med kredittkort i Sparebanken Sør, blir pengene tilgjengelig umiddelbart når du overfører fra en annen konto til kortet ditt, og vips så du får gjennomført kjøpet ditt likevel. Ole Martin forklarer:

– Kredittkortsaldoen din er tilgjengelig i mobilbanken, sammen med resten av kontoene dine. Derfor kan du til enhver tid holde oversikt over hvor mye du har brukt, og flytte penger fra brukskontoen din når du måtte ønske.

Les om hvordan Lisbeth har fått en enklere hverdag med mobilbanken

Illustrasjonsbilde, dame med mobil i hånda
3. Hold oversikt og gjør endringer på lånet ditt 

Visste du at du har full oversikt over lånene dine i mobilbanken? Du kan se nedbetalingsplan, gjøre endringer i forfallsdato og trekkonto, øke terminbeløpet eller gjøre en ekstra innbetaling. I tillegg kan du søke om bil-, båt- og boliglån og om finansieringsbevis, samt se status på lånesøknadene dine.  
I løpet av våren vil det også bli enklere for dem som har studiegjeld hos Lånekassen å få oversikt over dette lånet.  

– Vi jobber med denne integreringen og sikter på å ha studielånet på plass i nettbanken i løpet av april og i mobilbanken litt senere i år. Mange vil nok sette pris på å få totaloversikt over hele gjelda i mobilbanken, uten å måtte inn på Lånekassens egne sider, sier Ole Martin. 

Priseksempel Visa kredittkort

Eff.rente 21,19 %, 15 000,-, o/12 md. Kostnad 1434 kroner. Totalt: 16 434 kroner.

Av: Siril Reyes Aartun Marked- og kommunikasjonsrådgiver for bedriftsmarked
Blogg:
Ikke bare bank