Sosiale aktiviteter som ikke velter budsjettet

  •  

Det trenger ikke være dyrt å finne på sosiale aktiviteter med venner.

Her skal du få tips til sosiale, morsomme og billige vinteraktiviteter. Noen av dem er faktisk helt gratis.

Dette er årstiden som serverer regn og snø som daler i takt med humøret ditt. En årstid som resulterer i alt fra vinterdepresjoner til våte sokker. Tilhører du unntaket som liker disse kalendermånedene, undersøk slektstreet ditt for tippoldeforeldre fra Sibir.

Jeg skal imidlertid ikke gni inn hvor våt eller kald du blir, for det er du sikkert smertelig klar over selv. Jeg vil bare, av erfaring, understreke hvor lett det er å isolere seg hjemme og ta avstand fra alt som heter sosialt liv, hverdagskos og vennehygge i disse tider.

Alt blir selvsagt hva du gjør det til, men her er forslag som både er morsomme, sosiale og billige, ja, noen er til og med gratis.

Bak boller eller annet bakverk

Ta deg ei bolle! En hjemmelaget en. Inviter en venn til å bake favorittbaksten med deg.

Fungerer kanskje dårlig første halvår av kalenderåret, da flere fremdeles er i denne «nytt år – ny meg»-bobla for 11. vinteren på rad, men husk at kalorier du har laget selv ikke teller!!! (...sa en gang en vis venn av meg.)

Bildet viser Thea som har bakt boller

Hold tapasaften

Tapaskvelder slår aldri feil.

For det første er det en indirekte måte å splitte betalingen på, og for det andre er det ingen som kan si at de ikke liker maten. Spesielt gunstig om du har en vennegjeng bestående av en veganer, en glutenallergiker, en laktoseintolerant og en som kategoriserer kneippbrød med leverpostei som gourmetmat.

Ha spillkveld

Jeg ser at spillkvelder har blitt et populært fenomen igjen, og da snakker jeg ikke om konsollspill, men om fysiske, utbrettbare plater med brikker, terninger og regler; gjerne kjent som brettspill. Det er så undervurdert! Dårlige tapere gjør dessuten lurt i å spille brettspill fremfor konsollspill, da sinneutbrudd i form av en knyttneve i bordplaten blir langt billigere enn sinneutbrudd som resulterer i knust TV-skjerm eller ødelagt tastatur.

Bildet viser en sosial spillkveld hos Thea

Dra på aketur

Kan slås sammen med hyttetur, eller utføres separat. Hvorfor er barnslig glede den beste glede? Du finner ikke en billigere aktivitet enn aking - som, om du ikke er kravstor, kun krever en søppelsekk per person. Voksduk fungerer også utmerket.

Reis på hyttetur

Å leie hytte er absolutt ikke billig, men et lite tips: Skaff deg venn med hytte! Og en annen med båt, det kommer alltid godt med. Nei da, jeg bare tuller. Jeg innbiller meg imidlertid at de fleste har en grandtante, en tremenning eller en onkel med hytte på fjellet, som de med glede låner bort til deg. Så lenge du ikke har for vane å sprenge høyttalere, ha snøballkrig inne eller få politibesøk på lørdagskvelden, vel å merke.

 Bildet viser en skitur, som er både billig og hyggelig

Lån bøker

Er biblioteket en idolvinner fra 2007? For alle ser ut til å ha glemt det. Biblioteket inneholder et hav av opplevelser, og bare du dykker i hyllene, finner du garantert kvalitetsfisk.

Bildet viser en kaffedate.

Invitér til kaffedate

Og ikke på en trendy kafé, men hjemme. Dette er en perfekt mulighet til å ta initiativ til å møte en du ikke har sett på lange tider, og det kan være vel så hyggelig som et kafébesøk. Om du ikke har en venn du ikke har sett på lange tider, hvorfor ikke slå sammen kaffe- og studiedate? Da slipper du å få dårlig samvittighet for om møtet går utover eksamenslesingen.

Arranger filmmaraton

Inviter vennegjengen på filmkveld. Og hvorfor ikke dra den helt ut? Hent dyner, puter og pledd, slå av alle lamper, tenn telys, be alle ta med seg favorittgodteriet og kjør maraton hele kvelden. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg innbiller meg at man sluttet å gjøre slikt da man ble gammel nok til å gå på vinmonopolet uten å leie en forelder i hånda.

Disse aktivitetene sklir forhåpentligvis rett inn i studentbudsjettet ditt. Husk bare å ikke ødelegg klær, interiør eller annet utstyr, for da blir initiativet plutselig ikke så billig likevel.

Bildet viser et litt mislykket forsøk på å dekke bordet. Med syltetøysøl overalt.

Kos dere!

/Thea

Av: Tommy og Thea Tidligere studentbloggere
Blogg:
Ikke bare bank