#26. Gaming-suksess på landsbygda

  •  

Rakel Søraker er leder i Multicom og og har vært med på oppstarten av Multitrend og Eldirekte. Alle tre selskapene med tilholdssted i Åmli. Rakel gjester denne episoden av Næringspodden.

Multicom har gjennom mange år vært en sentral aktør innen netthandel for gaming-pc-er, og er en stor bedrift i Åmli kommune. Hvordan oppstod idéen om å lage en nettbutikk med base i Åmli? Og finnes det tips til hvordan man selger produktene sine på nett?

<iframetitle="Multicom - gaming-suksess på landsbygda" src="https://player.acast.com/5d1b1dcd6ca8c0e61d04504c/episodes/rakel-sraker-gaming-suksess-pa-landsbygda?theme=default&latest=1" frameborder="0" width="100%" height="110">

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


At en nettbutikk skulle bli en av Åmlis største arbeidsplasser, var det få som visste da gründerne Svein Skaare, Tron Atle Løvig og Tobias Tangen startet Multicom i 1997. Ikke mange år senere hadde gründerne i Åmli bygget opp et solid selskap som blant annet solgte gaming-pc-er på nett.

Multicom har vært blant pionerene i Norge på netthandel. Selskapet som holder til i Åmlis flotte naturomgivelser, er i dag en av Norges mest erfarne nettbutikker. Med kunder som strekker seg fra Aker brygge til Alta, sendes det daglig varer til private, bedrifter, det offentlige og enkelte forhandlere i hele Norge.

- Vi er i dag 30 ansatte og er Åmlis nest største arbeidsplass. Vi har vår egen tekniske avdeling, kundesenter, markedsavdeling, support og lager. Til sammen har vi skrudd sammen mer enn 150.000 datamaskiner, og i løpet av årene har vi ekspedert mer enn 600.000 kunder, sier Rakel Birkeli Søraker, en av lederne i selskapet som også gjester denne episoden av Næringspodden.  

Flere bein å stå på

Multicom har gjennom mange år opparbeidet seg god kunnskap om netthandel. En kompetanse de har forvaltet godt ved å starte nye selskaper - deriblant Multitrend og Eldirekte. Disse selskapene har også opplevd vekst, og har resultert i at Åmli-bedriften nå har flere bein å stå om krevende tider skulle komme.

Til sammen har vi skrudd sammen mer enn 150.000 datamaskiner

Rakel Søraker, leder i Multicom

- Jeg husker i oppstarten av Multitrend. Da hadde vi en mobiltelefon på kundeservice som var frakoblet vår vanlige kundesenterløsning. Telefonen ringte kanskje et par ganger om dagen. I dag er det tre fulltidsansatte som supporterer kunder av Multitrend her i Åmli, sier Søraker.

Et inkubatorselskap for egne virksomheter

Multicom har gått fra å være et oppstartsselskap, til å bli en inkubator for selskapene Multitrend og Eldirekte. Siden oppstarten av både Multitrend.no og Eldirekte.no, har selskapene vunnet nasjonale priser for sitt arbeid med kundeservice og sitt prissegment. 

Gründerbedriften som har blitt en betydelig ressurs for landsbygda har også blitt en foregangsbedrift for samarbeid med blant annet Proflex.  

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

 

Multicom

Selger PC og gamingutstyr

Lokalsjon: Åmli

Gründere: Svein Skaare og Tron Atle Løvig og Tobias Tangen

Etablert: 1997

Nettadresse: Multicom

Andre selskaper: Eldirekte og Multitrend

Blogg:
Ikke bare bank