#25. Eiendomsutvikling med sjel

  •  

Arild Skeie foran inngangen til "Kongens" i Kvadraturen i Kristiansand.

Arild Skeie driver selskapet Oksøy Eiendom sammen med Rune Iversen og Per Arne Kjøstvedt. Her er tips om eiendomsutvikling.

I denne episoden av Næringspodden deler han historien om hvordan eiendomsutvikling ble et naturlig valg for ham, samt hva det har krevd av selskapet å renovere «Kasernen» og «Kongens» midt i Kristiansand sentrum. Hva skal til for å lykkes som eiendomsutvikler? Hva er viktig å tenke på ved kjøp av eiendom for utleie? Og hva fikk dem egentlig til å gå i gang med disse gamle byggene midt Kristiansand sentrum? Dette er noe av det vi snakker om i denne episoden av Næringspodden.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

Allerede som 19-åring kjøpte Arild sitt første leilighetskompleks for å drive med utleie. Han og kompisen brukte all tenkelig fritid på å pusse opp leilighetene i håp om å ha de klare for utleie til studiestart. Parallelt med deres egne studier investerte de i nye eiendommer, og innen studietiden var ferdig eide de 70-80 leiligheter. Mye har skjedd siden den gang, og i dag driver Arild selskapet Oksøy Eiendom sammen med eiendomsinvestorene Rune Iversen og Per Arne Kjøstvedt. 

Vi har forsøkt å få en diversifisere portefølje slik at vi har flere bein å stå på om markedet endrer seg.

Arild Skeie

Oksøy Eiendom har nå lang fartstid som eiendomsutviklere. Sammen har de tre investorene utviklet utallige prosjekter, samt kjøpt og renovert ærverdige bygg sentralt i Kristiansand sentrum. Blant de mest anerkjente finner du «Kongens» og «Kasernen». 

- Begge byggene har historisk verdi og en sjel vi har jobbet for å ivareta. I den gamle gymsalen ved «Kongens» har vi utfordret entreprenørene på flere måter for å fremheve historien i byggene. Det har bydd på utfordringer, men ser man på resultatet er det verdt det, sier Arild.

De tre eiendomsutviklere har de siste årene vært opptatt av å diversifisere sin eiendomsportefølje, hvilket gjør at utleie til studenter kun er en del av virksomheten. Oksøy Eiendoms kjernevirksomhet er å forvalte egne kontor-, butikk- og hotelleiendommer for utleie, i tillegg til boligutvikling. Eiendommene brukes til ulike industriformål, samt til kontor- og butikkfasiliteter. 

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

Arild Skeie

Bransje: Eiendomsutvikling

Tittel: Daglig leder

Firma: Oksøy Eiendom

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/arild-skeie-59ab801b/

 


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank